Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

CHICAGO'DA YAPMANIZ GEREKEN 7 ŞEY !!

Hashtag

1.Michigan Gölü ve Chicago Nehri’nde tekne turu yapın

Michigan Gölü kıyılarında kurulmuş olan Chicago’da yapılacak şeyler arasında gölde ve nehirde tekne turu da olmazsa olmazlardan.

Şehrin en önemli yapıları ve mimari odaklı tekne turları hem görsel bir şölen hem de 1 – 2 saat arasında uzunluğuyla son derece konforlu da bir keşif gezisi.

2.Skydeck’ten Chicago’yu seyredin

Filmlerde gökdelenlerle dolu silüetine hayran olduğumuz Chicago’yu bir de yukarıdan seyretmeye ne dersiniz? Bunun için gitmeniz gereken adres de Willis Kulesi’nin tepesindeki Skydeck Gözlem Noktası.

Yapıldığı zamanlarda 442 metrelik yüksekliği ile dünyanın en yüksek yapısı unvanını elinde bulunduran Willis Kulesi’nin unvanı artık elinden alınmış olsa da kentte hala şehir manzarası seyretmek için en ideal yer.

3.360 Chicago’dan şehri seyredin

Chicago’de Ne Yapılır yazısında alternatif bir manzara noktasından da bahsedeyim. Şehir silüetinin önemli bir parçası olan ve hatta simge yapılardan biri olan 344 metre yüksekliğindeki Michigan Avenue binası da etkileyici bir Chicago manzarası sunuyor.

Gözlem noktasında gördüğünüz tüm yapıların ne olduğunu anlatan yazılı bildirimler ise bu seyir keyfini bilgi de edinerek tamamlamanıza yardımcı oluyor. Ki isteyenler için çatıdaki cafe bar’da içkinizi yudumlayarak şehri seyretmek de mümkün.

4.Grant Park’ta dinlenin

Park denilince aklınıza hemen çimlerde uzanmak gelmesin. Elbette Chicago’nun bu en önemli ve bütük parkında çimlere uzanıp dinlenebilirsiniz de. Ancak Grant Park çok daha fazla aktiviteye ev sahipliği yapıyor, haliyle Chicago’da Ne Yapılır listesinde olmayı hak ediyor.

Museum Campus Chicago ve Art Institute of Chicago gibi müzeler yanında Daley Park gibi bölümlere de sahip olan Grant Park’ın en ilgi çekici yeri ise Millenium Park.

Girişin ücretsiz olduğu Millenium Park ise modern sanat eserleri, içerisindeki ilginç mimari yapılar ve yıl boyu çeşitli konserlere ev sahipliği yapan 10 bin kişilik Jay Pritzker Pavilion ile mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

5.Riverwalk’ta yürüyüş yapın

Şehir merkezi Loop’da, Chicago Nehri kıyısında yer alan 1,5 kilometrelik yürüyüş yolu Riverwalk kenti daha yakından tanımanın ve güzel havaların tadını Chicagolular gibi çıkarmanın en güzel adresi.

Yol boyunca karşınıza çıkacak modern sanat eserleri, nehir ve şehrin silüetini oluşturan gökdelenlerle harika bir de fotoğraf arka planı sunan Riverwalk yürüyüş yapanlar, koşanlar ve bisiklet sürenler için ideal bir rota. En azından 1-2 saatinizi buraya ayırmayı ihmal etmeyin.

6.Meksika sokaklarında dolaşın

Meksika kültürü ile şekillenmiş Pilsen, Chicago’da Latin havasının tadını çıkarabileceğiniz yegane adres diyebilirim. Sokaklarında gün boyu devam eden Latin müzikleri, ödüllü restoranları veya atıştırmalık cafeleri, Thalia Hall gibi canlı müzik dinleyebileceğiniz barları ve konser salonlarıyla da Chicago’da ne yapılır listesinizin “eğlence” başlıklı maddesi.

Yarım gününüzü Pilsen’e ayırın, sokaklarında dolaşın, bol bol fotoğraf çekin. Bir de lezzetleri tacoslardan tatmayı unutmayın.

7.Helikopterle Chicago turu yapın

Her bütçeye uymayabilir ancak imkanınız varsa Chicago üzerinde helikopterle tur atmanızı tavsiye ederiz.

360 Chicago veya Skydeck’ten de şehri seyretmek güzel ancak Chicago Nehri etrafına gökdelenlerle kurulmuş olan şehri gökyüzünden en güzel seyretmenin yolu kısa da olsa bir tur atmak.

Kaynak: https://gezipgordum.com/chicago-da-ne-yapilir-yapilacak-seyler/

. Towntalk
remove_red_eye252

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur