Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE TÜRK RÜZGARI !!

Hashtag

İngiltere’nin geleneksel at yarışları etkinliği olan The Royal Ascot organizasyonunun Moda Kurulu Başkanlığı’na ilk kez bir Türk isim seçildi. O isim, İngiltere’de yaşayan moda tasarımcısı Zeynep Kartal...

Moda endüstrisindeki global çalışmalarıyla ses getiren Zeynep Kartal, Alexander McQueen ve Stella McCartney gibi moda tasarımcılarının geçmişte başkanlık yaptığı, İngiltere’nin ünlü at yarışı organizasyonu The Royal Ascot’un ilk Türk Moda Kurulu Başkanı seçildi.

Misafirlerin ilgi çekici şapka tasarımlarıyla birbiriyle yarıştığı etkinliğin Moda Kurulu Başkanı olmak İngiliz kültürü adına büyük önem taşıyor. Hem katılımcılara ilham vermek hem de İngiliz giyim geleneklerinin devam ettirilebilir olması için genç yeteneklerin atölye etkinlikleriyle desteklenmesinin amaçlandığı bu görev markalaşma, iletişim ve sürdürülebilirlik kavramlarını bünyesinde barındırıyor.

The Royal Ascot’ın önemi ise tarihinde gizli. Tam 300 yıldır İngiliz Kraliyet Ailesi’nin onuruna düzenlenen yarışlara her yıl kraliyet ailesi mensupları, İngiliz aristokratları ve Avrupa jet-set’inden önemli isimler katılıyor.

GİRİŞİMCİ RUH KAZANACAK

Geçişte Lady Gaga, Jessie J ve Bebe Rexha gibi ünlü isimleri giydiren Zeynep Kartal’ın bu yeni yurtdışı başarısı hakkında telefonda uzunca konuştuk.

Kartal, “Dünyanın en eski kumaş üreticisi olan İngilizlerin spor ve modayı bir araya getirdiği böylesine prestijli ve tarihi bir etkinliğin moda başkanlığına seçilmiş olmam, bir Türk moda tasarımcısı olarak gurur verici. 30 yılı geride bıraktığım kariyerimde bir kez daha görüyorum ki Türk moda tasarımcıları için global arenada birçok fırsat var. Ülkemizin insan kaynağı tüm yeteneği ve eğitimiyle uluslararası başarıları hak edecek seviyede. Tüm bu yeteneklerden dünyayı takip edip girişimci olanlar ve yılmayanlar eminim Türk modasını dünyaya duyuracaktır” dedi.

GERİ SAYIM BAŞLADI

İngiltere’deki bir diğer Türk kadın başarı hikayesi haberi ise mimari alanda. En son ünlü İngiliz otelcilik zinciri Mondrian’ın Orta Doğu’da açtığı ilk işletmenin mimari uygulamalarını yapan Sia Moore Mimarlık’ın kurucusu Banu Altay, Türkiye’den zanaatkâr ustalarla çalışmış ve Katar’daki bu 27 katlı binayla ses getirmişti.

Kendisiyle olan sohbetimizde öğrendiğim kadarıyla Altay önümüzdeki ay Londra’nın en prestijli mahallerinden Kensington’da büyük bir showroom açmak için geri sayıma başlamış.

Deco Moore markası altında hem Türkiye’ye özgü hem de global tasarımların yer alacağı dekorasyon ürünleri ve mobilyalar satılacakmış.

Geçen hafta Avrupa’nın en prestijli mimarlık ödüllerinden German Design Award’da Mimaride Mükemmeliyet Ödülü alan Banu Altay’ın Londra’da açağı bu mağaza ile hem İngilizlerin hem de Londra’da yaşayan dekorasyon sever Türk sosyetesinin ilgisini çekeceğine hiç şüphem yok.

DIANA ANISINA HEYKEL

Haziran sonu itibarıyla İngiltere’nin Türkiye ve birçok ülkeden gelen turistlere yönelik sürdürdüğü karantina uygulamasının sona ermesi bekleniyor.

Kaynak: Hürriyet- https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/arda-sayiner/ingilterede-turkiye-ruzgari-41836023

. Towntalk
remove_red_eye1006

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur