Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'YE TEHLİKELİ SICAK DALGASI GELİYOR !!!

Hashtag

ABD’nin Batı yakası rekor seviyedeki hava sıcaklığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Birleşmiş Milletler (BM) Salı günü Büyük Okyanus kıyılarının kuzeybatısını etkileyen sıradışı ve tehlikeli sıcak hava dalgası nedeniyle uyarıda bulundu.

Büyük Okyanus kıyılarının kuzeybatısını kavuran sıcak hava dalgası Pazartesi günü birçok kentte rekor sıcaklıkların görülmesine neden olmuştu.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Sözcüsü Clare Nullis, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında bölgede sıcaklıkların en az beş gün daha 45 santigrat derecelerde seyredebileceğini bildirdi.

Seattle, Pazartesi akşam saatlerinde 42 santigrat dereceyi bulurken Oregon eyaletinin Portland kentinde termometreler 46,6 santigrat dereceyi gösterdi.

Genellikle Haziran ayında yağan yağmurlar ve soğuk hava dalgalarıyla bilinen ABD’nin bu bölgesi Haziran ayında ilk kez bu kadar yüksek sıcaklığa ulaştı. İstatistiklere göre Seattle kentinin Haziran ayındaki ortalama sıcaklığı normalde 21,1 santigrat derece oluyor. Bu nedenle de kent sakinlerinin yalnızca yarısından azı klima sahibi.

Okullar ve işyerleri kapandı

Sıcak hava dalgası bölgede okulların ve işyerlerinin kapanmasına neden oldu. Okulların kapatılması çocuk bakımı ve yaz kampı aktivitelerinin de aksamasına neden oldu.

Bazı açık havuzlar ve dondurmacılar da çalışanlarını korumak için kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Corona virüsü test merkezleri ve mobil aşılama merkezleri de çalışmalarına ara verdi.

Meteoroloji uzmanlarına göre kuzeybatıda görülen bu sıcak hava dalgası küresel ısınmanın bölge üzerinde oluşturduğu yüksek basınçtan kaynaklanıyor.

İklim değişikliğini inceleyen ve kar amacı gütmeyen Berkley Earth kurumu bilimadamlarından Zeke Hausfather, bölgenin geçen yarım yüzyılda 1,7 derece ısındığını söyledi. Buna göre sıcak hava dalgası daha önce yaşananlardan yaklaşık 3 derece daha sıcak oluyor.

Kaynak: Voa

. Towntalk
remove_red_eye427

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur