Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DAKİ GENÇ, TÜRKİYE'Yİ GURURLANDIRDI !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey kentinde yaşayan Adam Yunus Ayan, her yıl çok üstün başarılı bir öğrenciye verilen 'John Philip Sousa National High School Honors Band' ödülünün sahibi oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey kentinde yaşayan Adam Yunus Ayan, Tom Cruise'un da mezun olduğu Glen Ridge High School'dan bu yıl mezun oluyor. Fakat onu haberimize taşıyan önemli bir özelliği var! Kendisi Amerika'da 1955 yılında kurulan John Philip Sousa Foundation tarafından yılın 'John Philip Sousa National High School Honors Band' ödülüne layık görüldü. Üstelik Amerika'da bu ödüle layık görülen ilk Türk öğrenci olma gururunu da yaşıyor Yunus.

Bu ödülün sahibi olmak hiç kolay değil. Çünkü sadece notların yüksek olması tek başına yeterli

gelmiyor. Yanısıra liderlik vasıflarınızı kanıtlamış olup belli bir saygınlık edinmeli ve en önemlisi de müziğe karşı üstün yetenekli olmalısınız. Öyle ki, vakıf tarafından okullar arasında her yıl doğadaki değerli bir taş gibi aranan bu öğrenci, uygun kriterler bulunamazsa o yıl seçilmeyebiliyor. Yani her açıdan doğru kriterleri bir arada barındırmayan öğrencinin bulunmadığı yıllar, bu ödül kimseye verilmiyor. Sahip olunması işte o kadar zor bir ödül!

Yunus'un not ortalaması 4 üzerinden 4.3! Yani sırf not ortalaması açısından bile aranan kriterlerin çok üstünde. Ayrıca okulun bando takımında. Müzikle dopdolu bir hayatı var. Küçük yaşından beri yan flüt ve piyano çalıyor, besteler yapıyor. Hatta 'Footlose Müzikali'nde orkestrada yer aldı. Okuduğu lisenin bando takımı olarak katıldıkları yarışmada, Amerika'nın ikinci en iyi üniformalı bandosu seçildiler ve Yunus burada da solist flutist olarak görev aldı.

Yıllardır katıldığı etkinliklerde liderlik vasfını kanıtlamış bir öğrenci. Okulundan müzik öğretmeni Dr. Daren Gage, yüksek not ortalaması ve kazandığı yüksek onur ödülünü takdim ederken, Yunus hakkında çok güzel bir konuşma yaptı. Yunus, "Matematik ve müzik hayatımdaki iki tutkum. Çünkü ikisi de kainatın lisanını temsil ediyor." sözleriyle bu ödülü ne kadar hak ettiğini kanıtlıyor.

Bu üstün başarılarından ötürü Yunus bir de Amerika'nın en iyi beş mühendislik okulundan biri kabul edilen RPI'dan (Rensselaer Polytechnic Institute) da yüksek burs kazandı.

. Towntalk
remove_red_eye779

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur