Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE YAŞAYANLAR İÇİN UYARI !! ÖNLEMİNİZİ ALIN

Hashtag

Geçen yıl yapılan bir Meteoroloji Ofisi çalışmasına göre, 40 derecelik bir günün olasılığı, küresel ısınmanın başlamasından 10 kat daha olası.

İngiltere erken ısınacak. Bilim insanları İngiltere’de büyük ısı dalgaları daha sık hale geldikçe, hava sıcaklıkların 10 yıl içinde 40°C’yi rahatlıkla geçebileceğini belirtiyor. Yapılan bir modellemede, karbon emisyonları artmaya devam ederse ve küresel ısınma frenlenmezse, İngiltere’nin 40°C eşiğini daha sık geçeceğini gösteriyor.

Reading Üniversitesi’nin sıcak hava dalgası tehlikeleri araştırmacısı Chloe Brimicombe şunları söyledi: “Demiryolu ağımızın çoğu bu tür sıcaklıklarda çalışamaz. Su kaynakları üzerindeki baskının arttığını, verimliliğin azalacağını ve bunun hayvancılığımızı ve mahsullerimizi etkileyebileceğini göreceğiz,”

Chloe Brimicombe; İngilizlere, daha fazla ağaç dikmeleri ve merkezi ısıtma sistemleri almalarını önerdi.

İngiltere Halk Sağlığı kurumuna göre, geçen yaz İngiltere’de üç farklı sıcak hava dalgası 2.556 kişiyi öldürdü. % 88’i (2.244 )65 yaşın üzerindeydi.

London School of Economics‘teki Grantham İklim Değişikliği Araştırma Enstitüsü’nün politika direktörü Bob Ward, geçen haftaki sıcak hava dalgasının 1000 kişiyi öldürdüğünü düşünüyor.

“Diğer daha sıcak ülkeler, bizim gördüğümüz aynı ölüm oranını görmüyor. Ama bu daha sık olacak ve hazırlanmaya başlamamız gerekiyor.”

“40C’de sağlıklı insanlar bile hayatta kalamaz. İnşaat işçileri, tarım işçileri – açık havada çalışan herkes risk altındadır.”

Sıcak hava dalgası Salı günü Heathrow’da 32.3°C ile zirve yaptı ve Kuzey İrlanda en yüksek sıcaklığını 31.4°C ile kaydetti.

İngiltere‘nin kaydedilen en sıcak 38.7°C günü 2019’da Cambridge’deydi

Geçen yıl bir Meteoroloji Ofisi çalışmasına göre, 40 derecelik bir günün olasılığı, küresel ısınmanın başlamasından 10 kat daha olası.

Hükümete tavsiyede bulunan İklim Değişikliği Komitesi CEO’su Chris Stark, The Times’a şunları söyledi : “2050’ye kadar olması beklenen şey şimdi hemen hemen ortaya çıktı.”

“Ancak yüzyılın ikinci yarısında ne olacağı, büyük ölçüde emisyonlara ne olacağı konusundaki değişiklikler küresel hırsa bağlı olacak.”

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/ingiltere-erken-isinacak/

. Towntalk
remove_red_eye2373

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur