Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRK DEVİ Galler’e 350 Milyon poundluk yatırım yapacak

Hashtag

Ciner Grubu Galler’e 350 Milyon poundluk yatırım yapacağı tesisi 2022’de faaliyete geçirmek istiyor.

Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Didem Ciner, Galler‘e 350 Milyon Poundluk yatırım yapacaklarını açıkladı.

Birleşik Krallık basınında yer alan yer alan haberlere göre Ciner Holding, Güney Galler’de yer alan Blaenau Gwent’te 600 kişinin çalışacağı cam fabrikası kuracak. 2022’de faaliyete geçecek fabrika yatırımına 450 işçi çalışacak. Tesis faaliyete geçtiğinde ise 600 kişi istihdam edilecek.

Fabrika için Ciner Holding 350 Milyon pounduluk yatırım yapacak. Şirket, bu yatırımın İngiltere’ye genişlemesinin sadece başlangıcı olarak planlandığını açıkladı. Yatırım kararını Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Didem Ciner değerlendirdi.

Dider Ciner, şunları söyledi: “Vizyonumuz, Galler’de cam teknolojisinde gelecek nesiller için dünyanın en iyileriyle rekabet edebilecek bir mühendislik mükemmelliği merkezi inşa etmektir. Güney Galler, müşterilerimizin mevcut Birleşik Krallık operasyonlarına hizmet etmek için iyi bir konumdadır. Karayolu ve liman altyapısına iyi erişim ve yetenekli bir yerel işgücü, Galler’i CiNER’in genişlemesi için bariz bir seçim haline getiriyor. Niyetimiz, cam taşımanın ekonomik ve çevresel maliyetlerini mümkün olduğunca azaltmak.”

Tesis en az 60 yıl süreyle faaliyette kalacak

Bu gerçekleşirse, 2080’lerde çalışmaya devam edecek. Tesisin Başkan Yardımcısı Kürşat Göktan, şirketin çalışanlarına taahhütte bulunmak istediğini, gelecekteki personelle çalışmayı dört gözle beklediklerini ve işçiler için uzun vadeli işler ve kariyerler yarattıklarını söyledi.

Şirketin daha da genişleme planları var

Park Cam Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Küçükseyhan da, “Şirket olarak Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da ve şimdi de İngiltere’de daha da genişlemek istiyoruz. Belçika’da yatırım planlarımız var ve güney Avrupa’da hedeflemek istediğimiz diğer ülkeleri de düşünüyoruz.”

Milyarlarca şişe

Tesis, yılda yaklaşık 1,5 milyar bira şişesi ve 750 milyon şarap şişesi üretecek.

Yüzlerce yüksek vasıflı iş mevcut olacak

2022’de inşaatın ilerleyişi boyunca 450 kadar işçi istihdam edilecek. Tesis faaliyete geçtiğinde 600 kişiye istihdam sağlanacak. Daimi personelin üçte biri, başlamadan önce dokuz aylık eğitim alacak.

Medyadan enerjiye her alanda yer alan grup

Ciner Grubu; 7 Mart 1978 tarihinde “Park Grubu” ismi ile kurulan ve 25 Aralık 2004 yılında ismini “Ciner Grubu” olarak değiştiren medya, sanayi, maden, ticaret ve enerji alanında faaliyet gösteren holding. Ciner Grubu, Türkiye üzerindeki faaliyetlerine; Ciner Enerji ve Madencilik Grubu Ciner Medya Grubu

. Towntalk
remove_red_eye97

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur