Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Türkiye’nin kırmızı listeden çıkması için başlatılan imza kampanyası ne durumda?

Hashtag

Türkiye’nin kırmızı listeden çıkması için başlatılan imza kampanyası kısa sürede 35 bini geçti. İngiltere’de yaşayan Gül Gökyokuş’un, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı seyahat listesinden çıkarılması için düzenlediği imza kampanyası hakkında Brit İş Yaşam Tv’ye konuştu.

‘‘Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarın’’

‘‘Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarın’’ başlıklı imza kampanyası kısa bir sürede yaklaşık 10 bini geçince hükümet talebe yanıt vermek vermişti. İmza sayısının 100 bini geçmesi durumunda da dilekçenin talebi Parlamentoda tartışılıyor.

19 Temmuz’da seyahat listesini güncelleyen İngiltere Türkiye’yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan “kırmızı liste”den çıkarmadı. Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, 1750 pound olan masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Sonraki güncellemenin Ağustos’un ilk haftasında yapılması bekleniyor. Son güncellemenin yapıldığı tarihte Türkiye’de vaka sayısı 6907 olarak açıklanmıştı. Bayram tatili sona eren Türkiye’de dün ise 14230 vaka kaydedildi.

İngiltere’de ise Pazar günü 29.173 yeni Covid vakası kaydetti. Bu, Şubat ayından bu yana ilk kez yeni pozitiflerin sayısının beş gün üst üste düştüğüne işaret ediyor. Bununla birlikte, Covid testlerine katılanların sayısı da daha küçük bir farkla düştü ve ancak rakamlar geçen Pazartesi günü kısıtlamaların kaldırılmasının etkisini henüz yansıtmıyor.

https://petition.parliament.uk/petitions/587179

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/turkiyenin-kirmizi-listeden-cikmasi-icin-baslatilan-imza-kampanyasi/

. Towntalk
remove_red_eye93

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur