Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GREEN CARDLILAR SINIRDA SORGUYA ÇEKİLİRSE !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri Green Card başvurularını her geçen yıl zorlaştırırken sınır Polisinin anlamsız sorgusu bazen insanları canından bezdiriyor. İşte Green Cardlıların havalimanından inerken sorgulanmasını hukukçular şöyle değerlendiriyor ve yapılması gerekenleri sıralıyor.

Greencard sahibinin ABD'ye girişte yurtdışında uzun süreli kalması nedeniyle sınırda sorgulama odasına çekilmesi durumunda yapılması gerekenler konusunda bir hukukcu olarak bilgi vermem gerekirse:

1- Konsoloslukla temasa geçme talebinizi iletin. Konsolosluk görevlilerine hukuki yardıma ihtiyacınız olduğunu varsa avukatınızın ismini bildirin.

2- The Administrative Procedure Act (APA) and the Code of Federal Regulations (CFR) a göre Avukata erişim hakkınız vardır. CBP görevlisine avukatınız ile görüşmek istediğinizi ilettiğinizde bu talebinizi eski tarihli yasal düzenlemelere vs atıf yaparak olumlu karşılamayabilirler. Bu durumda sakin olun ve bir hukukcu yardımı olmadan hiç bir belgeye imza atamayacağınızı belge içeriklerin hukuki sonuçları konusunda fikrinizin olmadığını beyan edin.

3- Size verilen belgeleri tam emin olmadan ve özellikle de yeşilkart statünüzü kendi rızanızla bıraktığınız anlamına gelen I-407 formunu kesinlikle imzalamayın.

4- CBP görevlilerinin cep telefonunuzu ve bilgisarlarınızı inceleme yetkileri olduğunu unutmayın bu sebeble gereksiz tartışmaya girmeyin.

5- Eğer CBP görevlisi sizin Greenkart statünüzü kaybettiğiniz kanaatine varırsa en fazla yapabileceği size Immigration court için NTA (Notice to Appear) vermek olacaktır. Greenkart statünüzle ilgili kararı hakim verecektir CBP kartınızı kendi inisiyatifiyle iptal edemez bu sebeble hukuki süreciniz mahkemede devam edecektir. Bu mahkeme süreci için mutlaka bu konuda uzman bir avukatın yardımına başvurun.

. Towntalk
remove_red_eye6284

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur