Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRK RESTAURANT SAHİBİ HAYAT KURTARDI !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletine bağlı Brooklawn kentinde bulunan Empire Diner Restorant sahibi Derviş Aktürk, müşterisini boğulmaktan kurtardı.

Olay, geçtiğimiz akşam New Jersey, Brooklawn'daki Empire Diner'da meydana geldi.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, bir müşteri yediği yemek boğazında kalınca önce su içiyor. Buna rağmen nefes almakta zorlanan yaşlı adama Lokanta sahibi Aksaraylı Derviş Aktürk müdahale ediyor.

Videoda, lokanta sahibi Derviş Aktürk'ün, sürekli müşterilerinden birinin tavuk parmesanıyla boğulduğunu fark edince hızla harekete geçtiğini görülüyor.

Aktürk, abdpost.com muhabirine olayı anlatırken, "Allah'a dua ediyordum, Ya Rabbi lütfen yardım et, diyerek müşterime müdahale ettim." dedi.

Derviş Aktürk, müşterinin haftada en az 3-4 kez yemeğe geldiğini söylerek, "O akşam biraz kalabalıktı bende mutfakta çalışıyordum. Telsizden tezgahtaki çalışanım yardım istiyordu. Hemen koşarak gittim, müşterimizin arkadaşı yardım etmeye çalışıyordu. Ben hiç düşünmeden müdahale ettim. 'Bırak ben yapayım' dedim ve o zamana kadar aklımdan hiçbir şey geçmedi. Ben sadece onun hayatını kurtarmak istedim” diye konuştu.

11 yıldır Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Aktürk, "Sakinliğimi korudum ve onu kurtarmak için odaklandım. Kolejdeyken hem CPR hem de Heimlich manevrasını öğrenmiştik. Bir gün işime yarayacağını hiç düşünmemiştim. Lokantam tüm dünyam. Tüm müşterilerimle bir aile gibiyiz. O gün birinin hayatını kurtarabildim. Bu inanılmaz bir duygu" şeklinde konuştu.

. Towntalk
remove_red_eye2834

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur