Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA TÜRK CAFEYE SALDIRAN ERMENİ SUÇUNU KABUL ETTİ !!!

Hashtag

Adalet Bakanlığı, California eyaletinin Los Angeles kentindeki Türk restoranına 4 Kasım 2020’de düzenlenen saldırıya ilişkin yargılanan Ermeni asıllı ABD’li William Stepanyan’ın, hakkındaki suçlamaları kabul ettiğini açıkladı.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, “23 yaşındaki William Stepanyan,pazartesi günü Bölge Mahkemesinde sunulan bir savunma anlaşmasına göre, komplo ve nefret suçu suçlamalarını kabul etti. Önümüzdeki haftalarda ağır ceza duruşmasında suçunu kabul etmek üzere savunma yapması bekleniyor.” denildi.

Açıklamada, Stepanyan, iki ağır suça karşı savunmasını yaptıktan sonra, federal hapishanede azami 15 yıl hapis cezasına çarptırılacağı belirtilirken Harutyun Harry Chalikyan’ın da aynı davada 26 Ekim’de yargılanacağı ancak hakkındaki bir komplo ve beş nefret suçu suçlamasını reddettiği ifade edildi.

Gözaltında olan 23 yaşındaki William Stepanyan ve 27 Nisan sabahı yakalanan 23 yaşındaki Chalikyan’la ilgili hazırlanan iddianamede, sanıklara 6 suçlama yönetilmişti.

Sanıklar hakkında 5 nefret suçundan 10 yıl, planlı suç işlemekten ise 5 yıl olmak üzere on beşer yıl hapis cezası isteniyor.

Türk restoranına saldırı

Beverly Hills bölgesindeki “İstanbul Cafe” adlı restorana 4 Kasım 2020’de 20.30 sularında gelen 6-8 kişilik grup, restoranda bulunanlara saldırarak etrafa zarar vermişti.

Restoran sahibi ve çalışanları, saldırganların Ermenice konuştuğunu, kendilerini ölümle tehdit ederek Türk ve Azerbaycan halkına da küfür ettiklerini aktarmıştı.

Stepanyan ve Chalikyan daha sonra söz konusu saldırıyı azmettirme ve gerçekleştirme suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

“Türkleri avlama” planı

Haklarında hazırlanan iddianameye göre Stepanyan’ın, 4 Kasım’da telefonundan gönderdiği bir mesajda “Türkleri avlamayı” planladığını belirtiği ve aynı gün Chalikyan ile buluştuğu ifade edilmişti.

Restoranı basan sanıklardan birinin “Sizi öldürmeye geldik, sizi öldüreceğiz.” şeklinde tehditte bulunduğunun belirtildiği iddianamede, saldırıda birkaç kişinin yaralandığı ve iki sanığın restoranda 20 bin dolarlık hasara neden olduğu, restoranın geçici olarak kapandığı ve binlerce dolar gelir kaybı bulunduğu kaydedilmişti.

Kaynak: https://amerikaliturk.com/los-angelestaki-turk-restoranina-saldiran-ermeni-asilli-saldirgan-suclamalari-kabul-etti/

. Towntalk
remove_red_eye646

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur