Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE SOSYAL MEDYA KULLANANLAR DİKKAT !!!

Hashtag

İngiltere İş ve Emeklilik Departmanı (DWP), gerçekleşmiş olabileceğini düşündükleri ‘Geri Dönme Kredisi’ paketi (Bounce Back Loan- BBL) dolandırıcılığına ilişkin ipuçları için banka hesaplarını ve sosyal medya profillerini kontrol edecek.

İngiltere İş ve Emeklilik Departmanı (DWP) müfettişleri, gerçekleşmiş olabileceğini düşündükleri ‘Geri Dönme Kredisi’ paketi (Bounce Back Loan- BBL) dolandırıcılığına ilişkin ipuçları için banka hesaplarını ve sosyal medya profillerini kontrol edecekler. Ayrıca, DWP, pandemi sırasında fazladan ödenek aldığına inanılan binlerce kişiyi incelemeye alıyor…

Şu anda, Birleşik Krallık’ta 20 milyondan fazla insan sosyal yardım veya devletten emekli maaşı talep ediyor. Altı eski yardımın yerini alan Universal Kredi’deki insan sayısı, koronavirüs pandemisi sırasında hızla arttı ve 11 Mart 2021’de altı milyon kişiye ulaştı.

ancs Live’a göre, birçoğu hak ettikleri parayı alacak olsa da, Birleşik Krallık sosyal yardım sistemindeki dolandırıcılık ve hata, pandemi sırasında rekor seviyelere ulaştı. Geçen mali yılda, 8.4 milyar sterlin fazla ödeme yapıldığı tespit edildi.

İDARİ CEZALAR UYGULANACAK

Express gazetesinde yer alan habere göre Bir DWP sözcüsü, “Sahtekarlık ve hileli bildirim iddiaları karşısında hatayı mümkün olan en düşük seviyeye indirmek için sağlam planlarımız da var” açıklamasını yaptı.

Universal Credit genel müdürü Neil Couling, DWP dolandırıcılık ve hata uygulamasına devam ederken önümüzdeki aylarda binlerce dava açılabileceğini söyledi.

İncelemede, pandemi sırasında yanlış bilgi verenlerin, “idari ceza” riskiyle karşı karşılaşacaklarının altı çizildi.

NHS Sahtecilikle Mücadele Otoritesi Kıdemli Araştırmacısı Ben Rowe ise, “DWP, menfaat sahtekarlığının gerçekleşebileceğine inanıyorsa, talep sahipleri hakkında ilgili bilgileri toplamak için özel yetkiler kullanabilir. Bu, Sosyal Güvenlik İdaresi Yasası kapsamında verilmektedir ve Bakanlığın, bir kişinin banka hesabını ve hatta bunun için bir sebep olduğuna inanıyorlarsa sosyal medyasını izlemesine izin verir” diyerek bu araştırmanın yasalara uygun olduğu açıkladı.

. Towntalk
remove_red_eye1592

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur