Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE BENZİN KRİZİ ÇÖZÜLMEDEN YENİ BİR SORUN DAHA PATLAK VERDİ !!

Hashtag

İklim aktivistleri Dover Limanı’nı bloke etti. Kanal’ı geçmeye çalışan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Eylemde on yedi kişi tutuklandı.

Geçtiğimiz iki hafta içinde İngiltere’deki M25 karayolunda beş kez trafiği kitleyen Insulate Britain isimli iklim aktivist grubu, bu sabah Dover’da 40’tan fazla kişiyle Dover Limanı’nı bloke etti.

Avrupa’nın en işlek feribot terminali olan liman, protestonun başladığı saat olan 08:20’den tam iki saat sonra polis tarafından protestoculardan arındırıldı.

A20’nin bir şeridi, iki protestocu bir tankerin üstüne oturduğu için kapalı kaldı.

Kent Polisi, protestonun “Dover’da trafğin aksamasına” neden olduğunu ve limana yaklaşan A20 ve A2’de uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi.

BBC‘nin haberine göre; Bir hükümet sözcüsü liman protestosunu “gerilla taktikleri” olarak nitelendirdi ve kampanyacıların son haftalarda “hasarlara yol açtığını” söyledi.

Sözcü “Barışçıl protesto demokrasimizin temel taşıdır ve her zaman insanların seslerini duyurabilecekleri bir alan olacaktır, ancak bu yoğun yollarda veya hayati bir limanda değil, hayatları riske atıyorlar.” dedi.

Dover Milletvekili Natalie Elphicke, protestocuları “holiganlar” olarak nitelendirdi.

Twitter’da açıklama yapan milletvekili “Liman, ulusumuzun ticaretinin hayati damarıdır ve tüm ticaretin yaklaşık beşte biri Dover’dan gelir. Şu anda yiyecek ve mallarda daha fazla kesintiye tahammül edemeyiz.” dedi.

Hükümetin ev yalıtımı konusunda harekete geçmesi çağrısında bulunan Insulate Britain, “Yakıt yoksulluğunun Dover’da ve Birleşik Krallık’ta insanları öldürdüğünü vurgulamak için bu sabah Dover’ı engelliyoruz.

Dover Limanı, İngiltere’nin mal ticaretinin %17’sini yönetiyor. Geçen yıl her gün ortalama 6.200 karayolu nakliye aracı tarafından kullanıldı.

Limanın CEO’su Doug Bannister, “protesto etkisiyle başa çıkmak için denenmiş ve test edilmiş dayanıklılık planlarını uyguladığını” söyledi.

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/iklim-aktivistleri-dover-limanini-bloke-etti/

. Towntalk
remove_red_eye4159

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur