Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Bir Dakika Britanya ile İngiltere güncel haberler

Hashtag

SALISBURY’DE TRENLER ÇARPIŞTI / Dün akşam İngiltere’nin Salisbury kenti yakınlarında iki trenin çarpışması sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Kazada yaralanan 17 kişi hastaneye kaldırıldı. Mahsur kalan bir tren sürücüsü sağlık görevlileri tarafından tedavi edildi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON: BAŞARISIZ OLURSAK BİZİ AFFETMEZLER

İskoçya’nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen 26’ncı BM İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda zamanın çoktan aşıldığını, “gece yarısına 1 dakika kaldığını” ifade ederek somut adımlar atılmaması durumunda gelecek nesillerin mevcut liderleri affetmeyeceğini söyledi.

2021 YILININ KELİMESİ “VAX”

Her yıl en popüler İngilizce kelimeleri belirleyen Oxford İngilizce sözlüğü, 2021 yılının popüler kelimesini “Vax” olarak açıkladı. Geçen yıl önceki dönemlere oranla iki kat artan aşı kelimesinin kısaltması olan ve 1980’lerde ortaya çıkan “Vax” kavramının Eylül 2021’de önceki yıla göre 72 kat daha fazla kullanıldığı belirlendi. Oxford İngilizce Sözlüğü’nü de hazırlayan Oxford Languages’ın kıdemli editörü Fiona McPherson, “Bu kelime, kısa, vurucu ve dikkat çekici. Ayrıca çok verimli bir kelime, farklı kombinasyonlarla yeni kelimeler oluşturabiliyor” dedi.

MACRON PAZAR GÜNÜ 48 SAAT SÜRE TANIDI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, balıkçılık anlaşmazlığı konusunda İngiltere’ye 24 saat süre verdi. Fransız yetkililer, küçük teknelerine İngiltere sularında Balık avlamaları için daha fazla sayıda lisans verilmediği sürece, İngiliz balıkçı teknelerini bazı limanlardan alıkoyacaklarını ve İngiltere üzerinden ülkeye giren kamyonlar üzerindeki gümrük kontrollerini sıkılaştıracakları konusunda uyarısında bulundu. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un balıkçılık sorunu üzerinden İngiltere’ye yönelik tehditlerine ilişkin, Macron’un zorlu bir seçim döneminde olduğu için “mantıksız tehditler” yapıyor olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/bir-dakika-britanya-ile-ingiltere-son-dakika-guncel-haberler-1-kasim-2021/

. Towntalk
remove_red_eye160

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur