Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA NUSRET'İN BAŞI BELADA !!!

Hashtag

Nusret Gökçe gündemden düşmüyor! Gökçe'nin bu defa da New York'taki işletmesine dava açıldı. İki eski çalışan, restoranda Türk çalışanlara ayrıcalıklı davranıldığını iddia etti.

New York Post’ta yer alan habere göre, Manhattan’daki Nusr-Et restoranında geçmişte garson olarak çalışan Angelo Maher ve barmen Elizabeth Cruz, ayrımcılığa uğradıkları gerekçesiyle dava açtı.

2017 yılında Nusr-Et’te çalışmaya başlayan Perulu Angelo Maher, Türk çalışanlara ayrıcalıklı davranıldığını ve Türk olmayan çalışanların, bahşişlerin nasıl bölüştürüldüğü konusunda bilgi alamadığını söyledi.

Maher, restoranın müşterilerinden “Etler helal mi?” sorusunu aldığında, yalan söylemek zorunda bırakıldığını da iddia etti. Eski çalışan, yiyeceklerde bir hata olduğunda kendi cebinden ödemek zorunda kaldığını ancak Türk çalışanların ise böyle yapmak zorunda kalmadığını da söyledi.

Davaya göre, 2019 yılında insan kaynaklarına şikayetlerini ileten Maher, yanıt alamadı ve 2020 yılında da işten çıkarıldı.

Bir başka davada ise, barmen olarak çalışan Dominik kökenli Elizabeth Cruz, normal üniformayla işe gittiğinde kendisine eve giderek “daha kısa bir etek, topluklu ayakkabı ve dar bir üst” giymesini istedikleri iddiasında bulundu.

Cruz, işletme müdürünün kendisine “Eşim Dominikli, sizin gibi kadınların nasıl olduğunu bilirim.” dediğini de aktardı.

Cruz, birkaç gün sonra normal üniformaya dönmek istediğinde talebinin reddedildiğini ve ardından kovulduğunu belirtti.

Gökçe’nin şirket avukatları, henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

. Towntalk
remove_red_eye2277

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur