Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE BELGESİZ GÖÇMENLERE YASALLAŞMA FIRSATI !!!

Hashtag

ABD Temsilciler Meclisi, Cuma günü harcama pusulasını onaylayarak, belgesiz göçmenlere yasallaşma yolunu açtı. Artık, Aralık ayında ABD Senatosu'nun onayı bekleniyor.

Harcama Pusulası', belgesiz göçmenler için yasallaştırma yolunu nasıl belirliyor?

Başkan Joe Biden'ın 'Build Back Better' gündemi kapsamında yer alan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sosyal ve iklim politikası, Meclis tarafından kabul edildi. Tasarı, şimdi Senato'ya gidiyor.

Uzlaşma tasarısı, ABD tarihinde belgesiz göçmenler için en büyük toplu yasallaştırma programını yaratacak, ancak ABD vatandaşlığına giden yolun çok gerisinde kalıyor. 11 milyon belgesiz göçmenin yaklaşık 7 milyonu; Meksika, Orta Amerika ve sınır dışı edilmeye karşı savunmasız kalan diğer ülkelerden gelen göçmenler. Bu büyük adım; çalışma izinleri, yurtdışına seyahat izni ve devlet ehliyeti gibi avantajlar için başvurma olanağı sağlayacak.

Sonuç olarak: Amerika Birleşik Devletleri'ndeki belgesiz göçmenlerin yaklaşık yüzde 65'i, on yıla kadar sınır dışı edilmekten korunmuş olacak. Etkilenen en büyük gruplar Meksika ve Orta Amerika'dan geliyor; ancak program aynı zamanda Asya, Afrika ve dünyanın her yerinden insanları da kapsıyor.

Eleştirmenler ne diyor: Cumhuriyetçiler, bu yıl ABD-Meksika sınırına yeni göçmen akını nedeniyle, çalışma izinlerine veya herhangi bir yasallaştırma biçimine karşı çıkıyorlar. Milyonlarca çalışma izni vermenin, daha fazla göçmen akınına yol açacağından endişeleniyorlar ve belgesiz göçmenlerin düşük ücretli işler için Amerikalılarla rekabet ettiğini söylüyorlar. Bazı göçmen savunucuları da çalışma izinlerine karşı çıkıyor ve uzun süredir ikamet edenler için vatandaşlık talep ediyor.

Senato öngörüsü: Senato, vergi ve harcama yasa tasarısına ait olmayan ağır bir politika olduğunu söyleyerek vatandaşlığa giden yolu iki kez reddetti. Demokratlar, göçün açık bir ekonomik zorunluluk olduğunu savunuyor ve ülke çapında işgücü sıkıntısına ve ülkenin pandemi sırasında göçmen işçilere bağımlı olduğuna işaret ediyor.

Biden'ın harcama planı

Başkan Biden, belgesiz göçmenler için vatandaşlık yolunu destekliyor ve Ocak ayında Kongre'ye neredeyse hepsine ABD vatandaşlığına giden yolu açacak bir yasa tasarısı sundu. 1 Ekim 2020'den 30 Eylül'e kadar uzanan mali yılda sınır geçiş girişimlerinin 1,7 milyonu geçmesiyle, Cumhuriyetçiler görüşmeleri reddetti, bu nedenle Demokratlar bir sonraki seçeneğe döndüler: Uzlaşma.

Kongre, Cumhuriyetçi Başkan Ronald Reagan tarafından imzalanan 1986 Göçmenlik Reformu ve Kontrol Yasası'ndan bu yana yaklaşık 3 milyon göçmeni ABD vatandaşlığı yoluna koymasından bu yana, başka bir vatandaşlık yasasını kabul etmedi. Senato Çoğunluk Lideri Charles E. Schumer (D-N.Y.), yasanın ayrıca yasadışı göçü "sonsuza kadar" sona erdirmesi gerektiğini söyledi.

Yasa tasarısı ayrıca, bürokratik veya salgınla ilgili gecikmeler nedeniyle verilemeyen 400.000'den fazla Green Card'ı da sahiplerine vermeyi sağlayacak.

Çalışma izni programı: Meclis hükmü, en az 7 milyon belgesiz göçmene “şartlı tahliye” verecek ve başvuruda bulunmaları, bir ücret ödemeleri ve geçmiş kontrollerini geçmeleri halinde ABD'ye resmi olarak kabul edilmelerini sağlayacak. Daha sonrasında da Amerika Birleşik Devletleri dışına seyahat etme yetkisi ve ehliyet için başvuruda bulunmaya hak kazanacaklar.

Hak kazanmak için göçmenlerin 1 Ocak 2021'den önce gelmiş olmaları ve o zamandan beri ABD'de yaşamaları gerekiyor. Çalışma izinleri beş yıl süreyle geçerli olacak ve bir kez yenilenebilir ve Eylül 2031'e kadar uzatabilir.

Vatandaşlığa giden bir yoldan uzak olsa da, önlem, göçmenlerin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yaşamlarını, on yıllar olmasa da yıllar sonra ilk kez kendi ülkelerine seyahat etme izni almalarına ve resmi hükümet tarafından verilen kimlik bilgilerini güvence altına almalarına izin vererek değiştirecek. Eyaletlerin çoğunluğunun belgesiz göçmenlere sunmadığı eyalet sürücü ehliyetleri, 1,6 milyondan fazla belgesiz göçmene verilecek.

Kaynak:https://www.abdpost.com/abd-de-belgesiz-gocmenlere-yasallasma-firsati/84293/

. Towntalk
remove_red_eye4969

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur