Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE VİZE BAŞVURUSU YAPACAKLARA DUYURU !!!

Hashtag

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), sanatta olağanüstü yeteneğe sahip kişiler için uygun vize sınıflandırmasının nasıl belirleneceğini netleştirmek için, yakın zamanda politika kılavuzu yayınladı

İnternet ve yayın hizmetlerinin artan popülaritesi de dahil olmak üzere, eğlence endüstrisinde geçen yılki büyük değişiklikler göz önüne alındığında, bu kılavuz, O-1B göçmen olmayan vizelerinin nüanslarını anlamak ve hangi vizenin kendi benzersiz koşullarına uygulanacağını belirlemek isteyenler için temel bilgiler sağlayacak.

Olağanüstü yetenek veya başarıya sahip kişiler için O-1 vize programı

O-1 göçmen olmayan vize programı, bilim, sanat, eğitim, işletme veya atletizm alanlarında olağanüstü yeteneğe sahip veya sinema-televizyon endüstrisinde olağanüstü başarı göstermiş ve ulusal veya uluslararası düzeyde tanınan kişilere göçmen olmayan vizeler sağlıyor.

O-1 göçmen olmayan vize programı şu sınıflandırmalara ayrılıyor:

O-1A: Bilim, eğitim, işletme veya atletizm alanlarında (sanat, sinema veya televizyon endüstrisi hariç) olağanüstü yeteneğe sahip kişiler,

O-1B (Sanat): Sanatta olağanüstü yeteneğe sahip kişiler,

O-1B (MPTV): Sinema veya televizyon endüstrisinde olağanüstü başarıya sahip kişiler.

Genel olarak, bir O-1 vizesine hak kazanmak için, başvuru sahibi, kendi alanında “sürekli ulusal veya uluslararası beğeni” göstermelidir. Başvuru sahipleri, ulusal veya uluslararası ödüller, kendi alanlarındaki profesyonel kuruluşlara üyelik, önemli ticari yayınlarda yayınlanmış makaleler, hizmetleri için yüksek maaş ve ayrıca istisnai diğer ilgili kanıtlar dahil olmak üzere, kimlik bilgilerini kanıtlamak zorunda.

O-1B kategorisi altında, eğlence endüstrisindeki bireyler ya sanatta olağanüstü yetenek ya da sinema ve televizyon endüstrisinde olağanüstü başarı göstermiş olmalı. YouTube, TikTok, Instagram dahil olmak üzere, eğlence endüstrisindeki son değişimlerle birlikte, başvuranların hem O-1B (Sanat) hem de O- kapsamına giren niteliklere sahip olması giderek daha yaygın hale geldi.

MPTV bağlantısı olan sanatçılar İçin ilgili standardın belirlenmesi

Yeni yayınlanan kılavuza göre, sinema veya televizyon endüstrisine dahil olma, sanatsal içeriğin televizyonda mı, yoksa sinema salonlarında mı yayınlanacağı ile sınırlı değil ve USCIS, filmlerin, web dizilerinin, reklamların ve bunlara karşılık gelen formatlara sahip diğer programların akışını değerlendiriyor. Daha geleneksel sinema ve televizyon prodüksiyonlarına, genellikle MPTV endüstrisinin kapsamına giriyor. USCIS, başvuru sahibinin çalışmasının, Televiz Sanatları ve Bilimleri Akademisi gibi endüstri kuruluşlarıyla uyumlu olup olmadığına önem veriyor.

Bununla birlikte, USCIS rehberliğinde, tüm televizyon yıldızları vize kalifikasyonu amacıyla eşit olarak kabul edilmiyor.

Örneğin, USCIS’e göre, reality şov televizyon programlarındaki yarışmacılar MPTV endüstrisinin dışında değerlendiriliyor. Ancak moderatörler, sunucular ve prodüksiyon şirketi tarafından istihdam edilenler, genellikle endüstri parametreleri içinde kabul ediliyor.

Giderek daha popüler hale gelen YouTube ve TikTok platformlarının temelini oluşturan video bloglama, benzer soruları gündeme getiriyor. USCIS, video blogları gibi statik web içeriğinin, genellikle O-1B (MPTV) sınıflandırmasının dışında kaldığını ve O-1B (Sanat) dilekçeleri için daha uygun olduğunu açıkça ortaya koyuyor. USCIS, bir sanatçının bir MPTV yapımındaki çalışmasının veya görünümünün, sanatçı olarak MPTV olmayan çalışmalarıyla tesadüfi olması durumunda, MPTV sınıflandırmasının uygun olmayabileceğine vurgu yapıyor.

O-1B vizeleri için rehberlik

Yeni yayınlanan kılavuz, O-1B (Sanat) yararlanıcılarını O-1B (MPTV) yararlanıcılarından ayıran nüanslara ilişkin bazı açıklamalar sunuyor. Potansiyel yararlanıcılar ve uygulayıcılar, hızla değişen bu endüstride güncel rehberlik için USCIS Politika El Kitabı’na başvurabilir.

https://theanatoliapost.com/abdde-o-1b-vizeleri-icin-yeni-kilavuz-yayinlandi/

. Towntalk
remove_red_eye2497

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur