Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'YE GELENLERİN ALIŞAMADIĞI ŞEYLER !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nde porsiyonlar oldukça büyük. Özellikle hamur işi yemeklerde büyük porsiyonlar kısa zamanda kilo almanıza neden olabilir. Bazı yiyeceklerde hormonal bozukluklara sebep olabilecek işlenmiş gıdalar olduğunu dile getirenler oldukça fazla.

Buna rağmen küçük bidonlarda satılan yiyecekler Amerikalıların tercihi.

Yaz ve Kış Farkı...

Geniş coğrafyaya sahip Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney ve Kuzey arasında mevsim farkı giyim kuşama da etkisi oluyor. Yaz tatili için gün beklemeyen Amerikalılar istedikleri tarihte Florida gibi sahillere inip yaz tatilini yapabiliyor.

Vergi Sistemi

Amerika 50 eyaletten oluşan bir sisteme sahip ve her eyaletin kendi vergi sistemi olduğu için alışverişlerde vergilendirme yardım yardım hizmetleri de farklı.

Bazı eyaletlerde küçükte olsa etiket fiyatı ile kasa fiyatı farklı olabiliyor. Vergilendirme eyaletten eyalete göre farklı olabiliyor. Bazı eyalette hiç vergi yok. Aynı durum maaşları için de geçerli. Kişiler maaşlarını brüt alır ve vergi ödemelerini kendisi yapar. Yıl sonunda da bu verginin bir kısmnı iade alırlar. Amerika'da vergi gelirin %10'u kadardır.

Ölçü Sistemi

Eskiden Osmanlı'nın kullandığı ölçü birimlerinin bir benzerini kullanan Amerika'da kilo, metre, kilometre, gram, santigrat gibi ölçüler yoktur. Bunun yerine Amerika ölçü olarak, inç, inç, fahrenhayt gibi ölçüler kullanılır. Bu ölçülerin kazandırılması çok kolaylaşmak için sıfırdan öğrenme yolu daha fazla avantajlı. Aynı şekilde tarih yazımı da farklı. Bizim ve Avrupa'nın kullandığı tarih sistemi Gün-Ay-Yıl şekiinde bir tarihi yazarsanız Amerikalılarla pek anlaşamazsınız. Amerika'da Ay-Gün-Yıl olarak tarihlendirme yapılır.

Kaynak: https://www.abdpost.com/amerika-ya-gelenlerin-zorlandigi-ozellikler-2/93640/

. Towntalk
remove_red_eye1255

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur