Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DEKİ TÜRK HIRSIZ ÇİFT YAKALANDI !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 2016 yılında Bitfinex platformundan çalınan 94 binden fazla Bitcoin'i kurtardığını açıkladı. Bitcoin'lerin bugünkü değeri yaklaşık 3,6 milyar dolar civarında.

Bugün erken saatlerde ABD Adalet Bakanlığı, Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitfinex'in 2016'da hacklendiğinde çalınan 25.000'den fazla Bitcoin'i aklamaya çalıştığı iddia edilen Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan'ın tutuklandığını duyurdu.

İşin ilginç kısmı ise, Heather Morgan olarak bilinen kadın aslında Türk asıllı rapçi Reyhan Morgan çıktı. 4.5 milyar dolarlık kripto para çalan çift, parayı aklamaya çalışırken yakayı ele verdi.

NBC muhabiri Kevin Collier tarafından tespit edilen Morgan, Razzlekhan takma adıyla sahne alıyor ve görünüşe göre tüm zamanını rap videoları çekerek harcamış. YouTube videolarında da belli bir kitleye sahip olan Reyhan Morgan, kendini 'Wall Street'in Timsahı' ilan etmiş. 31 yaşındaki rapçi Heather (Reyhan) Morgan, kendisini LinkedIn'de 'seri girişimci, üretken yazar, saygısız komedi rapçisi ve yüksek büyüme potansiyeline sahip B2B yazılım şirketlerinde yatırımcı' olarak tanımlıyor.

Savcılığın verdiği bilgiye göre, çalınan 120 bin Bitcoin'den 25 bini, beş yıl boyunca altın ya da NFT'ler satın almak için kullanılmış. O dönem 65 milyon dolar civarında olan çalıntı Bitcoin'ler şu anki fiyatla yaklaşık 3.6 milyar dolar ediyor. Tamamına el konulduğu kaydedildi. Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, ele geçirilen tutarın Adalet Bakanlığı'nın şimdiye kadarki en büyük mali haczi olduğunu duyurdu.

ABD'li yetkililer, mağdurlara çağrıda bulunarak, Bitcoin'lerini geri almaları için ilgili makamlara başvuruda bulunmalarını istedi.

New York'ta yaşayan çift, 20 yılla yargılanıyor.

https://www.abdpost.com/abd-de-bitcoin-hirsizi-turk-rapci-yakalandi/94398/

. Towntalk
remove_red_eye5639

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur