Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE ÇOCUK BAŞINA $3600 KAZANMAK !!!

Hashtag

Amerikan Kurtarma Planı sayesinde ailelerin büyük çoğunluğu, artan 2021 Çocuk Vergi Kredisi sonucunda 6-17 yaş arası çocuk başına 3 bin dolar ve 6 yaşından küçük çocuk başına 3 bin 600 dolar alacak.

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Mart 2021’de, Çocuk Vergi Kredisini genişleten ve ailelerin büyük çoğunluğuna tarihi vergi indirimi sağlayan Amerikan Kurtarma Planı Yasası’nı onaylamıştı.

Çocuk Vergi Kredisi ailelere ekonomik destek sağlıyor

Çocuk Vergi Kredisi, Amerikan ailelerini desteklemek için, onların geçimlerini sağlamalarına, çocuk yetiştirme maliyetlerini daha kolay karşılamalarına veya çocuklarının geleceği için tasarruf etmelerine yardımcı oluyor.

Araştırmalar, planın, insanlara yemek ve kira gibi en temel ihtiyaçların yanı sıra okul, okul sonrası, tasarruf ve kredi kartı ödeme masrafları gibi konularda yardımcı olduğunu gösteriyor.

Buna göre, orta gelirli ebeveynlerin yaklaşık yarısı, çocuk vergi kredisi ödemelerini, ipotek, kira, kamu hizmetleri veya araba taksidi ödemeleri için harcıyor.

Çocuk Vergi Kredisi Hakkında Temel Bilgiler

İşte bu yılki Çocuk Vergi Kredisi hakkında bazı önemli bilgiler:

Artan miktar: Amerikan Kurtarma Planı, bir ailenin 2021 için alabileceği Çocuk Vergi Kredisi miktarını önemli ölçüde artırdı. Bu, tipik olarak çocuk başına 2 bin dolardan 3 bin dolara veya 3 bin 600 dolara yükseldi. Ayrıca, 17 yaşındaki çocukların ebeveynleri, 3 bin dolara kadar yeni hak kazandı.

Gelir uygunluğu: Tüm uygun aileler, 2021’de evli bir çift için 150 bin dolar veya tek ebeveynli bir aile için 112 bin 500 dolara kadar gelir elde ettiyse tam kredi alabilir.

Peşin aylık ödemeler : Amerikan Kurtarma Planı, ilk kez on milyonlarca aileye, 2021 Temmuz ve Aralık ayları arasında tahmini tam yıllık kredi tutarının yarısına kadar aylık peşin ödeme sağladı.

Kalan krediniz: Geçen yıl Çocuk Vergi Kredisinin bir kısmını aylık ödeme olarak almış olanlar da dahil olmak üzere aileler, kalan Çocuk Vergi Kredisini bu yıl vergi beyannamesi vererek alabilirler.

Vergiden muaf: Geçen yıl alınan aylık ödemeler dahil, Çocuk Vergi Kredisi vergiye tabi değildir.

Diğer yardımları etkilemez: Çocuk Vergi Kredisini almanın, diğer federal yardımlara uygunluk üzerinde hiçbir etkisi olmaz veya bu yardımların miktarını düşürmez.

Kredinizin tamamını almak için vergilerinizi beyan edin: Aylık Çocuk Vergi Kredisi ödemelerine hak kazandıysanız, vergi beyannamenizi verdiğinizde kredi tutarının tamamını alacaksınız.

Ebeveynler ve yasal vasiler için : Büyükanne ve büyükbaba dahil, yasal vasi olan herkes Çocuk Vergi Kredisi almaya hak kazanabilir.

Aylık ödemeler, 5 yaş ve altı her çocuk için 300 dolar ve 5-17 yaş arası çocuklar için 250 dolar tutarında.

Biden yönetimi, geçen temmuz ayından itibaren aylık bazda toplam 93 milyar dolarlık ödemeleri göndermeye başladı. Şimdi, talep edilmeyi bekleyen altı aylık ek ödemeler var. Ve bazı aileler henüz hak ettikleri yardımlardan hiçbirini tahsil etmedi. Toplamda, tahminen 193 milyar için henüz başvuru yapılmadı.

Bu parayı almanın tek yolu vergi beyannamesi vermek.

Kimlerin krediye uygun olduğu ve kredinin nasıl alınacağı ile ilgili bazı sorular ve cevaplar:

ÇOCUK VERGİ KREDİSİ KİMLER ALIR?

Yalnızca aralık ayında 36 milyondan fazla aile avans ödemelerini aldı ve bu, hanelere aylık avans ödemelerinin gönderildiği geçen ay gerçekleşti. Aileler, 2021’de düzeltilmiş brüt gelirleri, ortak bir beyanname veren evli çiftler için 150 bin dolar veya altında veya bekar ebeveynler için 75 bin dolar veya altındaysa tam krediye hak kazanıyor.

Bir ailenin vergi borcu olsun ya da olmasın, daha önce vergi beyanında bulunmuş olsa bile, paralarının tamamını veya geri kalanını almak için beyanname vermeleri gerekiyor.

2021 boyunca herhangi bir avans çocuk vergi kredisi ödemesi almayan uygun aileler, federal vergi beyannamelerinde, çocuk vergi kredisinin tam tutarını talep edebilirler.

50 EYALET DIŞINDA YAŞIYORSANIZ NE YAPMALI?

Koronavirüs yardım paketi, Porto Riko sakinleri için çocuk vergi kredisi avantajları içeriyor olsa da, bu kişiler aylık avans ödemelerini almaya uygun değil. Bunun yerine, Porto Riko sakinleri, bu yıl federal gelir vergisi beyannamesi vererek hak kazandıkları çocuk vergi kredisinin tamamını alabilirler. Ek olarak, Amerikan Samoası, Kuzey Mariana Adaları Topluluğu, Guam veya ABD Virjin Adaları sakinleri, tam çocuk vergi kredisi ödemeleri için uygun olabilir, ancak yerel ABD bölge vergi daireleriyle iletişime geçmeleri gerekiyor.

BEYANNAME HAZIRLAMA KONUSUNDA NASIL YARDIM ALINIR?

ABD Vergi Dairesi (IRS), tam krediyi almak için dosya sahiplerinin karşılaması gereken kriterleri listeleyen ChildTaxCredit.gov adlı bir web sitesi kurdu. Kurum ek olarak, vergilerini dosyalama konusunda yardıma ihtiyacı olan bireyler için 12 Şubat’tan itibaren sınırlı yerlerde IRS gönüllülerine doğrudan yardım başlayacak.

Ülke çapında otuz beş vergi yardım merkezi, önümüzdeki dört ayın ikinci cumartesi günü sabah 9’dan akşam 4’e kadar açık olacak.

Vergi beyannamesi verilmesi için son tarih 18 Nisan 2022.

https://theanatoliapost.com/abdde-cocuk-basina-3-bin-600-dolara-kadar-nasil-kazanilir/

. Towntalk
remove_red_eye4136

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur