Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

MEHMET OZ'DEN ÜZÜCÜ HABER !!!

Hashtag

Doktor Mehmet Öz, Cumhuriyetçilerin adayı olarak ABD Senatosu’na girmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını belirtti

ABD’nin ünlü sağlık programı Dr. Oz Show’un sunucusu Öz, bu açıklamayı Cumhuriyetçi partideki rakibi David McCormick’in nereye ait olduğunu sorgulaması üzerine yaptı.

Senatör olmak için adaylığını Aralık ayında açıklayan Öz, Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçilerin adayı olmak için sıkı bir rekabetin içinde.

Yatırım şirketi Bridgewater Associates’in başında bulunan ve adaylık yarışında Öz’ün rakibi olan McCormick, Öz’ün neden ABD ordusu yerine Türk ordusunda askerliğini yaptığını sorgulamıştı.

TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Aynı zamanda ABD kamuoyunda, Öz’ün seçimi kazanırsa, bir Türk vatandaşı olarak nasıl güvenlik brifingi alabileceğine dair tartışmalar yürütülüyordu.

Bloomberg’in haberine göre, kampanyasını, Öz’ün nereye ait olduğunu sorgulamak üzerine kurgulayan Cumhuriyetçi McCormick’in baskısı üzerine Öz bir açıklama yayımladı.

Öz açıklamasında, çifte vatandaşlığının kampanya kapsamında dikkat dağıtmaya başladığını, bunun üzerine ailesiyle yaptığı görüş alışverişi sonucunda senatör seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını belirtti.

Mehmet Öz, Türk vatandaşlığından şimdiye kadar çıkmamasının en büyük sebebinin, Alzheimer tedavisi gören annesi olduğunu dile getirdi.

Annesinin sağlığıyla ilgili Türkiye’de bir karar alması gerekirse, yasal yetkiye sahip olmak için şimdiye kadar Türk vatandaşı kaldığını aktardı.

Daha önce Teksas Senatörü Ted Cruz, 2014’te Kanada vatandaşlığından ayrılmıştı.

. Towntalk
remove_red_eye2204

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur