Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

NEW JERSEY'DE ARAÇ SAHİPLERİNE İYİ HABER !

Hashtag

New Jersey’de akaryakıt vergisi kaldırılıyor

ABD’nin New Jersey eyaleti eyaleti senatörü Shirley Turner, yaptığı açıklamada, pompa fiyatlarının yeni zirvelere ulaşmasıyla New Jersey’deki gaz vergisini 60 gün boyunca geri almak için yasa çıkarmayı planladığını söyledi

Girişim, son ABD’de 40 yılın en yüksek enflasyon seviyeleri yaşanırken, bazı senatörler tarafından son günlerde açıklanan birkaç önlemden biri olacak.

ABD’de yıllık enflasyon oranı, ülke genelinde akaryakıt fiyatlarındaki ortalama yüzde 43,6’lık artışın öncülüğünde şubat ayında yüzde 7,9’a yükseldi.

AAA Northeast’in anket verilerine göre, New Jersey’de bir galon benzinin ortalama fiyatı dün itibarıyla 4.267 doları gördü ve bu, geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 50 artış anlamına geliyor. Motorinin galon başına ortalama fiyatı ise 5,155 dolardan satılıyor.

Senatör Turner, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yüksek gaz maliyeti, artık ev bütçelerinin daha büyük bir kısmını gaz için harcayan, gıda ve diğer harcamalar için daha az parası kalan sakinlerimizi etkiliyor. Enflasyonu düşürmenin, birçok insanın gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlardan bile fedakarlık yapmasına ve hatta vazgeçmesine neden olduğu bir zamanda benzin fiyatlarının yükselmesi, ekonomi genelinde bir dalgalanma etkisi yaratıyor ve diğer her şeyin maliyetini artırıyor.”

Turner, New Jersey’nin galon başına 42.4 sentlik gaz vergisinin, ülkedeki dördüncü en yüksek vergi olduğunu söyledi. Senatörün planı, gaz ve dizel yakıt vergisini 60 gün boyunca 2016’daki 14,5 sent oranına geri çekmek.

Federal düzeydeki senatörler, yükselen fiyatları ele almak için tedbirler öneriyor. New Jersey ABD Temsilcisi, Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone Jr., petrol şirketi yöneticilerini, yakıt maliyetlerinin neden bu kadar yüksek olduğunu açıklamaya çağırdı ve “Sektör krizden kendi çıkarları için yararlanıyor gibi görünüyor”.

Frank Pallone, BP, Chevron, Devon Energy Corp., ExxonMobil, Pioneer Natural Resources ile Royal Dutch Shell yöneticilerinden, yüksek gaz fiyatlarıyla ilgili 6 Nisan’da yapılacak bir duruşmada ifade vermelerini istedi.

Gaz vergisinde kesinti yapılmasına karşı çıkanlar, bunun çok önemli altyapı fonlarını tüketeceğini ve bu parayı yenilemek için gerekli olacak müteakip vergi artışlarının, gelecekte fiyatları daha da yükseltebileceğini savunuyor.

Senatör Shirley Turner, önerisinin, düşük gelirli işçiler ve sabit bir gelire sahip emekliler için, “acıların yükünü hafifleten”, çok ihtiyaç duyulan bir rahatlama sağlamayı amaçladığını söyledi.

Turner, “Tüketicilere şimdi rahatlama sağlamazsak, artan fiyatlar ekonomimizi aşağı çekecek ve pandeminin ekonomik etkisinden yeni çıktığımızda şu günlerde eyaletimiz için daha fazla zorluk yaratacaktır” dedi.

Tasarının yasalaşması için hem eyalet Senatosu, hem de Meclis tarafından kabul edilmesi ve Vali Phil Murphy tarafından onaylanması gerekiyor.

Eyalet Senatosu Başkanı Nicholas Scutari, NJ Advance Media’ya yaptığı açıklamada, “öneriyi gözden geçirip değerlendireceğini” söyledi.

Meclis Başkanı Craig Coughlin, dün yaptığı açıklamada, “Meclis’teki teklifleri dikkatle inceliyorum. Bu yasama oturumunda satın alınabilirliğe odaklanarak ve New Jersey’lilerin bugün gaz fiyatının neden olduğu zorluklarla karşı karşıya olduğunu bilerek, spektrumdaki maliyetleri kontrol etmek için bir dizi yasama çözümünü araştırıyoruz” dedi.

https://theanatoliapost.com/new-jerseyde-akaryakit-vergisi-kaldiriliyor/

. Towntalk
remove_red_eye1123

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur