Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA KAÇAK ÇALIŞMAK !!!

Hashtag

'Volcano New York' YouTube kanalının sahibi Volkan Bey, takipçilerinin en çok 'Amerika'da kaçak çalışma' ile ilgili soru yönelttiğini belirterek hem bu konu hakkında bilgi verdi hem de sakıncalarını anlattı.

Türkiye'de kötü giden ekonomik durum maalesef ki çok daha fazla insanın, özellikle de gençlerin Amerika'ya gelme isteğini artırdı. Tabii artık vize almak da kolay değil. Bu sebeple en çok dil okulu vasıtasıyla gelmek tercih ediliyor. Ama o zaman da Amerika'da çalşma izni verilmiyor.

KAÇAK ÇALIŞABİLİRSİNİZ!

Hal böyle olunca hemen herkes "Kaçak çalışabilir miyim?" diye soruyor. Volkan Bey de sayfasında, neredeyse bu sorudan başka soru görmediğini ifade ediyor. Ve cevaplıyor, "Evet, Amerika'da kaçak çalışabilirsiniz! Ama yakalanırsanız suçlusunuz."

Bu soruyu soran insanlara "Çalışamazsın" deseniz bile, kafasına koymuş bir kere, yine de kaçak çalışacak belli! O sebeple Volkan Bey, yakalandıkları takdirde suçlu olduklarını vurguluyor. Bu defa da "Yakalanır mıyım?" sorusu geliyor ardından. Volkan Bey artık bıkmış bu sorulardan. Yakalanmayanlar da olduğunu söylüyor ama yakalanırsanız ne olacağından bahsediyor.

İŞTE SİZE BİR ÖRNEK!

Şahit olduğu bir olayı örnek veriyor. Kaçak çalışan biri çalıştığı yerde başka biriyle bir sorun yaşıyor ve yumruk yumruğa kavga ediyorlar. Öteki adam şikayetçi oluyor ve polise haber veriyor. Polis, o kişinin kaçak çalıştığını tespit ediyor ve hemen tutukluyor. Avukat tutan şahıs, burada kalmak istediğini ve evlenmek üzere olduğu bir Amerikalı olduğunu söylüyor. Avukat da "Gerçek evlilik mi?" diye soruyor ve "Evet" cevabını alınca hemen evlenmesini söylüyor. 5 bin dolar kefalet ödenerek hapisten çıkıyor. Bu arada mahkeme 2 yıl kadar sürüyor. Uzun bir zamanı var şahsın. Tabii ki öyle bir aday yok, ama bu süreçte evlenecek birini bulmayı ümit ediyor. Ve hakikaten başarıyor da. Bir sene sonra mahkemeye çıktığında Amerikalıyla evlendiğini görüyor mahkeme. Ve bu sayede Green Card alıyor.

Volkan Bey, şahsın, 5 bin dolar kefaletini ödeyemeseydi direkt sınır dışı edileceğini belirtiyor. 'Deport' yani sınır dışı edildiğinizde en az 10 yıl Amerika'ya giremezsiniz.

Sonuç olarak Amerikan hükümetinin kaçak çalışanlara genelde hiçbir şey yapmadığını söylüyor. Seven7, Wallmart gibi yerlerde onlarca kaçak işçi çalıştırıldığını ve hükümetin bunu bilmesine karşın hiç de bir şey yapmadığını iddia ediyor.

Amerika'da insan haklarının başka bir mantıkla işlediğini ve bu sorunun cevabını o mantığa göre yanıtladığının altını çiziyor. Bu, Volkan Bey'in bakış açısı! Ancak Amerika'da bu tip durumlarda yaşanan örnekleri anlatarak yardımcı oluyor, sorunun cevabını vermek de sizlere kalıyor.

HANGİ ŞEHİRLER DAHA ELVERİŞLİ?

Fakat New York ve Los Angeles şehirlerinde çok fazla göçmen olduğu için, ancak buralarda bu kadar rahat hareket edilebildiğini de hatırlatmadan geçmiyor Volkan Bey. Diğer eyalet ve şehirlerde durum farklı.

Ama kaçak çalışacak kişilerin Amerikan firmalarında çalışması imkansız. Ancak, kendi memleketlisinin işyerleri bunu göze alır. Genelde de restoranlarda, özellikle pizza dağıtım işinde ve tabii Doordash'te çalıştıklarını anlatıyor. Yani düşük gelirle alt tabaka işler yapılabileceğini unutmayın!

KAYNAK: VOLCANO NEW YORK

https://youtu.be/wKNyEclUwS4

. Towntalk
chat_bubble_outline1
remove_red_eye1179

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur
Profile

Furkan Sarıbuğa

Hmm ok .d kaçağın halinden kaçak anlar