Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRK BABA AMERİKA'DAKİ OĞLUNU 6 YILDIR GÖREMİYOR !!!

Hashtag

Türkiye, Yalçın Çalışkan adını Amerika’da yaşayan oğlunu 6 yıldır göremediği iddiasıyla bir süre önce başlattığı protesto yürüyüşüyle duymuştu. Çalışkan’ın iddiasına göre, Amerikalı eşi, 6 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle henüz birkaç aylık olan oğlunu da alarak ülkesine döndü.Oğlunu bir daha göremediğini söyleyen Çalışkan, yaşadığı durumu protesto etmek amacıyla yürüme eylemi başlattı.

İkamet ettiği Sakarya’nın Karasu İlçesi’nden başladığı yürüyüşünün 30. Gününde Gaziantep’te VOA Türkçe’ye konuşan Yalçın Çalışkan farkındalık yaratmaya çalıştığını söyledi: “Bu yürüyüşe oğlum için çıktım. Eşim 6 yıldır oğlumu bana göstermiyor. Ben de bu şekilde bir yürüyüş başlatarak bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. İnşallah bu yürüyüşüm bittiğinde bana destek olunur ve ben de oğluma rahat bir şekilde gidebilirim. Sakarya’nın Karasu ilçesinden başlayıp Karadeniz’i yürüdüm. Artvin, Erzurum, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Antep’e ulaştım. Buradan da devam edip İstanbul’a kadar yürüyeceğim. Çocuğumla en son 5 ay önce internet üzerinden görüştük. Daha sonra eşim bana bir daha oğlumu göremeyeceğimi, Amerika’ya da gelemeyeceğimi söyleyerek beni telefondan engelledi’’ dedi.

VOA Türkçe ekibinin California’da ulaştığı Suzette Valera ise, Çalışkan’ın Türkiye’deyken kendisine fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığını, can güvenliği olmadığı için İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu’nun yardımıyla ülkesine dönmek zorunda kaldığını belirtti: “O aciz. Onun hayatı şaka gibi. İnsanların onun için hayatını seçmesini istiyor. Çünkü o hayatının elinden gitmesine izin verdi. Yaptığı hiçbir şeyin meşru olduğunu düşünmüyorum. Bence rol yapıyor. Orada yaptığı şeyin oğlumuzla ilgisi yok.”

Türk ve Amerikan Yetkililere Seslendi

Yalçın Çalışkan, oğluna kavuşmak için eşinin yanısıra Türk ve Amerikalı yetkililere de çağrıda bulundu: “Benim eşimle aramızda her ne kadar kötü anılar olsa da ben buradan kendisine, Türk ve Amerikan yetkililerine de sesleniyorum, oğlumuz için ortak bir nokta bulmamız gerekiyor. O ortak nokta için de benim oğlumun yanında olmam gerekiyor. Eşimin Türkiye’de yaşamayacağını biliyorum, onun için benim Amerika’da olmam gerekiyor. Kendisi benden boşanabilir ama Amerika’nın verdiği kararlar çerçevesinde çocuğumu görmek istiyorum.’’

. Towntalk
remove_red_eye1098

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur