Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA BU TÜRK'Ü KONUŞUYOR !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde, yıllardır oturduğu binayı satın alan bir inşaat firması tüm kiracıların binadan çıkmasını istedi. 128 daireli binadaki tüm kiracılar binayı terkederken yalnızca bir kişi, bir Türk çıkmamakta direniyor.

New Times konuyu manşetine taşıdı.

Ahmet Nejat Özsu, yıllardır New York'un Yukarı Batı Yakası'ndaki bir binanın en üst katında kıskanılacak derecede özel terası olan bir dairede yaşıyor.

Bir inşaat firması olan Naftali Group ise, Manhattan'da Özsu'nun da içinde yaşadığı bu binayı Haziran ayında 70 milyon dolara satın aldı ve kiracılara taşınmaları gerektiğini tebliğ etti.

Diğer tüm kiracılar tebliğe uyarken bir tek Özsu kalmakta direniyor. Kendisine yapılan 30.000 dolarlık teklif, tahliye bildirimi ve hatta Naftali Group'un kısa süre önce kendisine açtığı 25 milyon dolarlık bir dava bile onu kararından caydırmadı.

Nisan ayında yeni ev sahibi, Özsu'nun kapısının önüne endüstriyel bir hava filtresi yerleştirdi ve üfleyici durmaksızın gürültü ile çalışarak rahatsızlık verdiği ve hatta kendisini duvara fırlatarak yaraladığı halde Özsu yine de fikrinden caymadı. Özsu, "Burada olmaya hakkım var ve gidecek bir yerim yok." diyerek kendini savundu.

Naftali Group, Özsu'nun yedi haneli bir ödeme peşinde olduğunu, milyonlarca dolarlık yatırımını sürüncemede bıraktığını ve New York City gayrimenkulünde efsane olan bir ev sahibi-kiracı çıkmazını başlattığını söyledi. Ve açıkçası pandemi sürecinde tahliyeleri önlemek için yürürlüğe giren bir kiracı koruma yasası sayesinde bu durum uzun yıllar da sürebilir.

Normal şartlar altında, 52 yaşındaki Özsu, 215 W. 84th Street adresindeki binadan tahliye edilmiş olurdu. Dairesinin kirası sabit değil ve birçok komşusu gibi o da evini aylık bazda kiralamıştı.

Ancak serbest yazılım mühendisi olan Özsu yakın zamana kadar işsizdi. Ocak ayında Özsu, pandemi sırasında kiracıların gecikmiş kiralarını ödemelerine yardımcı olmak için oluşturulan bir devlet fonu olan 'Acil Kira Yardım Programı'na başvurdu. Çoğu durumda, başvuruları açıkken bir kiracı tahliye edilemez. Özsu'nun yardım talebi onaylanırsa, dairede en az bir yıl daha kalma hakkına sahip olabilir.

İnşaat firmasını temsil eden bir hukuk firması olan Morrison Cohen'in başkanı Y. David Scharf, binanın 128 dairesinden sadece 16'sında hala kiracıların bulunduğunu söyledi. Taşınmayı kabul etmeyen tek kiracının ise Özsu olduğunu açıkladı.

Özsu ve avukatı Adam Leitman Bailey, dairesinin dışındaki koridora kısa süre önce kurulan ve ön kapısına yerleştirilmiş bir güvenlik kamerasının ve hava filtresinin, yıldırma taktikleri olduğuna inanıyor.

Özsu, 2006 yılında orada yaşayan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bu binaya taşınmıştı. Bir yıl sonra, terası Yukarı Batı Yakası manzarasına bakan en üst kattaki üniteye indi. Yazılım mühendisi olarak işi, yıllar boyunca artan kiralara ayak uydurmasına yardımcı oldu. Ancak Ekim ayından bu yana Özsu işsizdi, birikimlerini tüketmişti ve 700 metrekarelik dairesinde artık 3.350 dolarlık kirayı ödeyemiyordu.

Naftali Group henüz yeni apartman projesi için planlarını açıklamadı. Bununla birlikte, yerel imar üzerine çalışan New Yorklu bir şehir plancısı olan George M. Janes'e göre, West 84th Street'teki en olası senaryo, benzer şekilde az sayıda birimden oluşan bir gökdelene yer açmak için 128 birimlik kiralık binanın tamamen yıkılması.

Uzayan davaların ve prosedürlerin Özsu'nun dairede bir veya iki yıl kalma hakkı tanıyacağı konuşuluyor.

Scharf, Özsu'nun, müvekillerinden bir milyon dolar koparmak için beklediğini iddia ederken; Özsu, pandemi kiracı yardım programı kapsamında dairede kalma hakkını kullandığı konusunda ısrar ediyor. Bu hafta, kira yardımı başvurusu yapılmadan önce borcu olan yaklaşık 13.600 dolarlık kirayı geri ödemeye çalıştı; ancak yeni firama sahibi ödemeyi reddedeceğini açıkladı.

Özsu, aleyhine açılan 25 milyon dolarlık davadan kısa bir süre sonra kendisine binayı terk etmesi için 30 bin dolar teklif edildiğini, ancak bunu reddettiğini söyledi. Naftali Group, bu açıklamayı yalanladı.

https://www.abdpost.com/new-york-oturdugu-daireyi-bosaltmayan-turku-konusuyor/112297/

. Towntalk
remove_red_eye1837

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur