Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

2023 GREEN CARD SONUÇLARI AÇIKLANIYOR !!!

Hashtag

2023 Çeşitlilik Göçmen Vize Programı’nın (DV-2023) kazananları, 7 Mayıs Cumartesi günü akşam 19:00’da ABD hükümeti tarafından açıklanacak.

Her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca insan, kalıcı oturma ve çalışma statüsüyle Amerika Birleşik Devletleri’ne yasal olarak göç etmek üzere ABD Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği çekilişe katılıyor. Green Card nedir?

2023 Çeşitlilik Göçmen Vize Programı’nın (DV-2023) kazananları, 7 Mayıs Cumartesi günü akşam 19:00’da ABD hükümeti tarafından açıklanacak.

Adaylar bilgisayar ile rastgele seçilir.

Vize çekilişinde bir başvurunun seçilip seçilmediğini kontrol etmek için tüm DV-2023 programı katılımcıları dvprogram.state.gov adresinden sonucuna bakmalıdır.

ABD hükümeti, bireyleri bilgilendirmek için e-posta veya mektup göndermez, posta veya banka havalesi yoluyla para talep etmez.

DV-2023 Vize Çekilişinde Seçilip Seçilmediğimi Nasıl Bilebilirim?

Bir kişinin göçmen vizesi kazanıp kazanmadığını kontrol edebilmesi için (6 Ekim – 9 Kasım 2021 arasında alınan başvurular) DV-2023 başvurusu yapılırken kaydedilen onay numarasını girmeleri gerekir.

Ek olarak, kişinin şunları girmesi gerekir:

Form doldurulurken yazıldığı gibi soyadı

Doğum yılı

Bilgisayar tarafından oluşturulan kimlik doğrulama kodu

Green Card Çekilişini Kazanırsam Ne Yapmalıyım?

DV-2023 programına seçildiyseniz, göçmen vizesi başvurusunda bulunma hakkına sahipsiniz, ancak bu yalnızca hükümetin mali yılı boyunca – 1 Ekim 2022 ile 30 Eylül 2023 arasında olur.

Yetkililer talimatlarda, “Vize başvurusunda bulunmak isteyen seçilmiş başvuru sahiplerinin işlemlere başlamaya hazırlıklı olmaları gerekir” diyorlar.

DV-2023 için 55.000’den fazla kişi Green Card kazandığını öğrenecek çünkü her seçilen vize alma hakkına sahip olmayacak. İlk olarak:

DS-260 Formunu elektronik olarak gönderin.

KCC’den gelecek mülakat emailini bekleyin.

Sağlık raporunu alın ve ABD Büyükelçiliği’nde mülakata girin

Konsolosluk görüşme randevuları randevudan 4 ila 6 hafta önce email olarak bildiriliyor.

“Rastgele seçilmiş bir kişi olarak seçilmeniz, vize alacağınızı garanti etmez. Seçim yalnızca, Çeşitlilik Vizesine başvurmaya uygun olduğunuz anlamına gelir.”

Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet eden Green Card Kazananları

Her yıl vize çekilişini kazanan bazı yabancı uyruklular, ABD içinde göçmen olmayan veya başka bir yasal statüde ikamet ediyor.

Bu kişilerin konsolosluk işlemlerinden geçmeleri gerekmiyor, bunun yerine ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), statülerinin yasal daimi oturum izni olarak ayarlanmasını işleme koyacaktır.

https://www.abdpost.com/dv2023-green-card-sonuclari-aciklaniyor/114287/

. Towntalk
remove_red_eye1014

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur