Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRKLERİN İNGİLTERE'DEKİ ZAFERİ !! İNGİLTERE'DE YAŞAYANLARA MÜJDE !!

Hashtag

İngiltere’de Türkiye ve KKTC kökenli insanların en fazla yaşadığı yer olan Londra Enfield’da yerel seçim sonuçları belli oldu. 63 sandalyeli belediye meclisinde Türkiye ve KKTC kökenli ve tamamı İşçi Partili (Labour Party) 19 aday sandıktan galip çıktı.

Hivran Dalkaya, Ahmet Hasan, Av. Bektaş Özer, Av. Mahmut Aksanoğlu, Ayten Güzel, Av. Susan Erbil, Mustafa Çetinkaya, Nesil Çalışkan, Alev Cazimoğlu, Suna Hurman, Sabri Özaydın, Eylem Yürük, Sinan Boztaş, Güney Doğan, Elif Erbil, Güneş Akbulut, Ergin Erbil, Esin Güneş, Ahmet Öykener kazanan adaylar arasında yer aldı.

2 yıldır Enfield belediye başkanlığını yürüten Sabri Özaydın da yeniden belediye meclisine girdi. Yeni belediye başkanını, meclis üyeleri kendi arasında seçecek.

Valley Athletics Centre’da sayımı tamamlanan oylarla Enfield Konseyi’ndeki 63 sandalyenin tamamı ilan edildi. 8 belediye encümeni koltuğunu Muhafazakarlara kaptıran İşçi Partisi; 38 belediye encümeni ile belediyedeki kontrolünü korudu. Muhafazakarlar da 8 belediye encümeni ile konseydeki ağırlığını 25 üyeye yükseltti. İşçi Partisi, 2018 sonuçlarına kıyasla muhalefetteki Muhafazakarlara sekiz sandalye kaybetmesine rağmen Enfield Konseyi’nin kontrolünü elinde tuttu. Bu sonuçlarla İşçi Partisi Enfield’da art arda dördüncü zaferle çıktı.

Ancak Muhafazakarların kalesi olarak bilinen Barnet, Westminster ve Wandsworth, İşçi Partisi’ne geçerken Enfield’da hem oy hem de 8 sandalye kaybetmesi bölge insanının mevcut politikalardan pek de hoşnut olmadığı anlamına geliyor.

Muhafazakarların ulusal düzeyde ve özellikle Londra’da desteğini kaybettiği bir zamanda İşçi Partisi’nin seçimde neden sekiz sandalye kaybettiği ile ilgili Nesil Çalışkan şunları söyledi: “Sınır değişiklikleri olduğu çok açıktı. Beklediğimizden daha fazla sandalye kazandık.”

Liberal Demokratlar ve Yeşiller; Enfield ilçesindeki oyları önemli ölçüde artırmasına rağmen, geçtiğimiz yıllarda İşçi Partisi’nden istifa edip partilerine katılan 3 üyesi yerlerini koruyamadılar.

Yine Enfield’dan Muhafazakar Parti’den aday olan Ediz Cahit Mevlit, Ertan Hürer, Liberal Demokrat Parti’den aday olan Günseli Erdoğan, Ayfer Orhan, Mutlu Kurtulus Mevlit Beyzade, İşçi Partisi’nden aday olan Hüseyin Işık Akpınar, Yalçın Aksanoğlu, Zeynep Aksanoğlu ve bağımsız adaylar Oktay Cinpolat, Cemal Sazdili belediye meclisine giremeyen isimler arasında yer aldı.

Enfield Cockfosters semtinden seçilen, 21 yaşındaki Ruby Sampson ülkedeki en genç belediye meclis üyelerinden biri oldu.

Enfield’in yanı sıra Haringey ve Hackney bölgelerinden de birçok temsilci yerel meclislere girdi. M. Can Özşen ve Deniz Oğuzkanlı, Mete Çoban Hackney’den, Cafer Munur ve Ahmet Durmuş (Dourmush) Bexley’den, Şazimet Palta İmre, Kıbrıs kökenli Kay İsa ve Justin Halabi ise; Londra Waltham Forest Belediye Meclisine bağlı Chingford bölgesinden Muhafazakar Parti’den meclise girdiler. Haringey’de ise Erdal Doğan, Ajda Ovat, Emine İbrahim, Peray Ahmet ve Makbule Güneş seçildi.

İşçi Partisi listesinden ilk defa seçime giren İlayda Nijhar, Ealing Belediyesi’ne seçilen bir diğer politikacı oldu. Geçtiğimiz dönemlerde Lambeth’te belediye başkanlığı da yapan İbrahim Doğuş, belediye meclisindeki yerini korudu.

Birleşik Krallık’taki yerel konseyler, çöplerin toplanmasından, otobüs güzergahlarından ve yol çalışmalarından, ruh sağlığı hizmetleri sağlamaya, planlama uygulamalarına karar vermeye ve iklim değişikliğiyle mücadele için planları yönetmeye kadar her şeyden sorumludur. Ayrıca, tüm yerel hizmetlerin ve yakın çevrenin iyileştirilmesine yardımcı olmak için polis, okullar ve sağlık kuruluşları dahil olmak üzere diğer kuruluşlarla birlikte çalışırlar.

Buckingham Sarayı, Parlamento ve devlet kurumlarının bulunduğu Londra Westminster’da belediye meclisinde çoğunluğu, İşçi Partisi kazandı. Belediye, kurulduğu 1964 yılından beri Muhafazakar Parti’nin kontrolündeydi.

Yine Londra’da Muhafazakarların elinde olan Barnet Belediyesi meclisi, tarihinde ilk kez İşçi Partisi’ne geçti.

1978’den beri Muhafazakar Parti’nin elinde olan Wandsworth da İşçi Parti’nin kontrolüne geçen bir başka belediye oldu.

İşçi Partisi’nin az farkla Southampton’ı da kazanmasına rağmen Londra dışındaki bölgelerde oylarını sınırlı ölçüde artırdı.

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/turkiye-ve-kktc-kokenli-adaylarin-enfield-zaferi-19-aday-belediye-meclisine-girdi/

. Towntalk
remove_red_eye2473

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur