Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

YAZIN İNGİLTERE'DEN TÜRKİYE'YE GİDECEKLERE PASAPORT UYARISI !!

Hashtag

Pasaport Uyarısı: İngiltere İçişleri Bakanlığı, İngiltere ve Galler’deki birçok okulun tatile gireceği 18 Temmuz haftasında seyahat etmek isteyenlerin pasaportlarını bugün içinde kontrol etmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Bakanlık, bu uyarısına gerekçe olarak pasaport yenilemenin 10 hafta sürmesini gösterdi.

Daily Mirror’ın haberine göre, İngiltere’nin Pasaport Ofisi verileri, Birleşik Krallık’ın toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 7’sinin belgelerinin süresinin 18 Temmuz’dan önce dolacağını gösteriyor. Pasaport kontrolünü bugün gerçekleştirmek ve gerekirse yeni belgeler istemek ise 18 Temmuz’a yetişmek anlamına geliyor.

Pasaportsuz seyahat yasadışı ve birçok Avrupa ülkesi, İngilizlerin, seyahat edecekleri Avrupa Birliği ülkesinden ayrılacakları tarihten itibaren en az üç ay geçerli pasaportlara sahip olmasını talep ediyor. Kimi destinasyonlar için pasaportların geçen 10 yılda çıkarılmış olması gerekiyor.

Co-op Sigorta’nın seyahatten sorumlu müdürü Graham Ward-Lush, çok sayıda İngilizin 2019’dan bu yana yaz tatili yapamadığını ve milyonlarca kişinin – özellikle de seyahat kısıtlamalarının çoğu kalkması nedeniyle – tatil için bu yılı beklediğini söyledi. Ward-Lush, “Ne var ki, birçok kişinin pasaportu iki yıldır kullanılmıyor. Seyahat edeceklere bugün içinde pasaportlarının geçerlilik tarihlerini kontrol etmelerini öneriyoruz” dedi. Pasaportun tarihinin geçtiğini seyahatten bir gün önce fark etmenin “büyük hayal kırıklığı” yaratacağını söyleyen Ward-Lush, belgelerin zamanında ulaşması amacıyla bugünün kontrol için iyi bir tarih olduğunu sözlerine ekledi.

Pasaport yenilemek internet üzerinden 75.50 ve postayla 85 sterlin tutuyor. Yenileme işlemi internet üzerinden yapılabiliyor.

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/ingiltere-icisleri-bakanligindan-pasaport-uyarisi/

. Towntalk
remove_red_eye1650

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur