Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE DOLANDIRICI UYARISI !!!

Hashtag

ABD Polisi ve FBI, mahkeme memuru veya diğer kolluk kuvvetleri görevlileri olduğunu iddia eden kişilerin dahil olduğu, ülke çapında yaşanan birçok dolandırıcılık konusunda halkı uyardı

Yetkililer, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak, hesap bilgilerinizi talep eden kişilerin yaptığı aramaları, yerel FBI ofislerine bildirmeye ve toplanan bilgilerden dolandırıcılık kalıplarını tespit etme ve bu verileri kolluk kuvvetleriyle paylaşan Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) tüketici şikayetinde bulunmaya çağırdı.

En son yaşanan dolandırıcılık girişiminde, kendisini “Vekil John Garrison” (Teksas’ın Doğu Bölgesindeki gerçek ABD polisinin adı) olarak tanıtan dolandırıcı, kimlik hırsızlığı iddiası nedeniyle tutuklama yerine para cezası ile sorunun çözüleceğini söyleyerek bir kurbanın parasını almak istedi. Dolandırıcı, parayı “hükümete” havale ederek tutuklanmaktan kurtulabileceklerini söyledi.

Kurbanlarını tutuklanmakla korkutan dolandırıcılar, Green Dot kartı veya hediye kartı gibi ön ödemeli bir banka kartı satın almalarını ve telefonda kart numarasını okumalarını veya bitcoin ATM’lerine nakit para yatırmalarını talep ediyor.

Dolandırıcılar, güvenilir görünmek için birçok taktik kullanıyor. Çoğu durumda dolandırıcılar, adliye adresleriyle birlikte rozet numaraları, gerçek kolluk kuvvetleri yetkilileri ve federal yargıçların adları gibi bilgileri sağlar. Ayrıca, telefon numaralarını, bir devlet kurumundan veya mahkemeden arıyorlarmış gibi, gerçekte olmadıkları halde arayan kimliklerinde görünmek üzere taklit edebilirler.

Yetkililer, böyle bir dolandırıcılığın kurbanı olduğunuzu düşünenlerin, olayı yerel FBI ofisine ve FTC’ye bildirmesini öneriyor.

Ek olarak, ABD Adalet Bakanlığı, mali dolandırıcılık kurbanı olabilecek yaşlılara hizmet veren Ulusal Yaşlı Dolandırıcılık Yardım Hattını başlattı. Vaka yöneticileri, şüpheli dolandırıcılığı ilgili kurumlara bildirerek ve gerektiğinde diğer uygun hizmetlere kaynak ve yönlendirme sağlayarak arayanlara yardımcı olur. Yardım hattının ücretsiz numarası 833-FRAUD-11 (833-372-8311).

• ABD polisi, asla kredi/banka kartı/hediye kartı numarası, banka havalesi veya banka yönlendirme numarası istemez veya herhangi bir amaçla bitcoin yatırmanızı talep etmez.

• Kişisel veya finansal bilgilerinizi asla tanımadığınız kişilere açıklamayın.

• Arandığınız telefon numaralarını yerel FBI ofisine ve FTC’ye bildirin.

• Dolandırıcılığı ihbar edenlerin kimlikleri gizli tutuluyor.

|

|

|

|

https://theanatoliapost.com/abd-polisi-ve-fbidan-dolandirici-uyarisi/

. Towntalk
remove_red_eye2083

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur