Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

NEW JERSEY'DEKİ SÜRÜCÜLERE MÜJDE !!!

Hashtag

Favori takımlarına veya evcil hayvanlara olan sevgilerini göstermek için bir plaka çerçevesine çıkarmalar yapıştıran New Jersey sürücüleri, çıkartmalar çerçeveyi sadece kısmen kaplıyorsa, bir mahkeme celbinden kurtulmaya bir adım daha yakın.

Favori takımlarına veya evcil hayvanlara olan sevgilerini göstermek için bir plaka çerçevesine çıkarmalar yapıştıran New Jersey sürücüleri, çıkartmalar çerçeveyi sadece kısmen kaplıyorsa, bir mahkeme celbinden kurtulmaya bir adım daha yakın.

New Jersey eyaleti Ulaştırma Komitesi, sürücülerin plakalarını neredeyse okunmaz hale getiren çıkarmalar yüzünden ceza almasını engellemeye ilişkin hazırlanan yasa tasarısını, perşembe günü oybirliğiyle kabul etti.

16 Mayıs’ta Ulaştırma Komitesi tarafından değiştirilen ve onaylanan eyalet Senatosu yasa tasarısı S2381’e eklendi ve oylama için Senato’ya gönderilecek. Değişikliğe göre, plakanın belirli kısımlarını engelliyorsa plaka çerçevesi veya tutucusunun kullanımını yasak. Ancak eyalet adı veya diğer tanımlayıcı işaretler “makul bir şekilde tanımlanabiliyorsa” bunların kullanımına izin verilecek.

Eyalet yargısına göre, plaka ihlalleri nedeniyle 2017 ile 2021 arasındaki beş yılda 501 bin 699 celp çıkarıldı. En çok celp, 127 bin 680 ihraç ile 2019’da yapıldı.

Meclis Başkan Yardımcısı Paul Moriarty, bir röportajda, mevcut yasayla ilgili en büyük sorunlardan birinin, birçok sürücünün bunun bir ihlal olduğunun bile farkında olmaması olduğunu söyledi.

Moriarty, “Yasadışı plaka çerçeveleri nedeniyle yıllardır trafik polisleri tarafından durdurulduklarını söyleyen sürücülerle konuştum. Neredeyse hiçbirinin u konuda fikri yok. Bu bir yasadır, yanlış bir şey yaptıklarının farkında değiller” ifadesini kullandı.

Paul Moriarty, tasarıyı Meclis üyeleri Ronald Dancer ve Shama Haider ile birlikte hazırladı.

Ronald Dancer, “Bir plaka üzerinde uygun harfler ve sayılar tanınabilir olduğu sürece, sürücüler polis tarafından durdurulmamalıdır” dedi.

“Mevzuat, plaka gerçekten okunmuyorsa, polisin bir arabayı durdurmasını yasaklamıyor” diyen Paul Moriarty, bununla birlikte, New Jersey plakalarının, kelimeler olmadan bile, hem renk, hem de harfler ve sayılar arasındaki durumun ana hatlarıyla kolayca tanımlanabileceğini kaydetti.

Tasarının, Vali Phil Murphy’nin onayına sunulmadan önce, Senato ve Meclis’ten geçmesi gerekiyor.

. Towntalk
remove_red_eye1189

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur