Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DEKİ TÜRKLERE EHLİYET MÜJDESİ !!!

Hashtag

New Jersey’de 3 Mayıs 2023’ten itibaren yurt içi hava yolculuğu ve federal binalara erişim için kimlik olarak kullanılabilecek bir Real ID sürücü belgesi alma süreci artık daha kolay.

15 Haziran’da yürürlüğe giren, bir sosyal güvenlik numarasının Sosyal Güvenlik İdaresi tarafından elektronik olarak doğrulanmasına izin veren federal Gerçek Kimlik yasasında yapılan değişiklikler sayesinde, sürücülerin sosyal güvenlik numaralarını kanıtlamak için, artık bir sosyal güvenlik kartı veya başka belgeler göstermelerine gerek kalmayacak. Motor Vehicle Commission (MVC) yetkilileri, bu değişikliğin Real ID, standart sürücü belgeleri ve sürücü olmayan kimlik kartları için geçerli olduğunu söyledi.

Eyalet Motorlu Taşıt Komisyonu yetkilileri, değişikliği federal Gerçek Kimlik Modernizasyon Yasası ile uyumlu olacak şekilde duyurdu. Bu yasa, bir sürücünün sosyal güvenlik numarasını kanıtlamak için belge sağlaması gerekliliğini ortadan kaldırarak başvuru sürecini kolaylaştırıyor.

MVC Baş Yöneticisi Sue Fulton, federal yasaya uymak için bir feragatname yayınladı.

Aralık 2020’de kabul edilen bu federal yasa, New Jersey ehliyeti veya sürücü olmayan kimlik başvuru sahiplerinin sosyal güvenlik numaralarını kanıtlamak için, sosyal güvenlik kartı veya W-2 formu gibi belgeleri ibraz etmelerini gerektiren 2019 eyalet yasasının yerini almıştı. Bu değişiklik aynı zamanda standart ehliyet için başvuran sürücülere de aynı imkanı sağlıyor.

Ayrıca, MVC’nin eyalet tarafından çekilen ve bir kişinin mevcut ehliyetini veya kimlik kartını çıkarmak için kullanılan sürücülerin mevcut fotoğraflarını yeniden kullanmasına izin veriyor. Fotoğraflar, eyaletin resmi kayıtlarının bir parçası olarak saklanıyor.

Eyalet yine de başvuru sahibinin sosyal güvenlik numarasını Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan teyit edecek. Verilen sayı ve bilgilerin, idarenin bilgileriyle eşleşmemesi durumunda başvurunun reddedileceği belirtildi.

Değişiklikler, sürücülerin yurt içi hava yolculuğu için Real ID lisansı almak için bir yıldan az süreye sahip olması nedeniyle geldi ve bu da MVC lisans merkezlerindeki randevuların artmasına neden oldu. 16 Mayıs’ta MVC, sürücülerin ehliyetlerini acentelerde Real ID lisansına değiştirmelerine olanak tanımak için binlerce ek randevu yayınladı.

Sürücüler ayrıca, gerekli dokuz kimlik belgesini yanlarında getirmeleri koşuluyla, bir acentede şahsen ehliyetlerini yenilediklerinde Gerçek Kimlik belgesi alabilecek.

New Jersey’de standart, REAL ID lisansı veya sürücü olmayan kimliği gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi için NJMVC.gov adresindeki MVC web sitesi ziyaret edilebilir.

. Towntalk
remove_red_eye1678

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur