Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TIRLA UBER GÜNDE $5000 !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nde Ohio eyaletinin Dayton kentinde Truck Trailer PRO CDL School adında bir TIR eğitim okulu açan Can Harmanşah, TIR fuarında UBER FREIGHT yani TIR ile UBER işinin nasıl yapıldığını anlattı.

Fuarda bu standın önü aşırı derecede kalabalık. İleride çok yaygınlaşacak bir alan olacağını düşünüyor Can Harmanşah.

Tıpkı diğer UBER işlerinde olduğu gibi, telefona UBER FREIGHT uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Nasıl ki UBER ile insan ve yemek taşınıyor, burada da yük alıp taşımak için UBER aracılığıyla güzel bir mecra bulabilecek TIR işi ile uğraşanlar.

Uygulamada, bulunduğunuz konuma en yakın yük bulabileceğiniz noktalar karşınıza çıkıyor. Açık dorse gibi yük çeşitlerini de seçebiliyorsunuz. İstediğiniz gibi filtreleme yaparak kategori alanını daraltabilirsiniz. Hatta dilediğiniz ağırlık aralığını bile seçmeniz mümkün. Çalışacağınız zaman dilimine göre sabah ya da gece seçimi de mevcut sistemde.

Can Harmanşah, TIR işi yapan birinin nasıl bu işe dahil olabileceğini soruyor görevliye. Görevli de öncelikle geçerli bir CDL ehliyeti ile DOT numaranız olması gerektiğini söylüyor.

İstenilen belgeleri teslim edip sisteme dahil olduktan sonra uygulamayı telefonunuza indirip size en yakın yük alabileceğiniz işler listeleniyor karşınıza. Böylelikle yük arama derdi bitmiş oluyor.

Karşınıza çıkan listede mil başına ücretleri de görüp ya kabul ya da reddedebilirsiniz. Mesela görevlinin açtığı örnekte, mil başına 30 dolar veriliyordu. Can Harmanşah, bunun gerçekten çok çok iyi bir ücretlendirme olduğunu çünkü piyasanın daha aşağıdan verdiğini söylüyor.

Ücretler, yükün aciliyet durumuna göre değişiyor bu sistemde. Teslimatı çok acil olması gereken yani teslimat süresine az zaman kalan yüklerin mil başına ücreti daha dolgun oluyor. Bu tür seçimler yapma şansınız da var.

Seçiminizi yaptığınızda size yükü ne zaman ve nereden almanız gerektiği gibi bilgiler veriliyor. Mesela yükün ne tür yük olduğu, ağırlığı ve tüm gerekli bilgileri detaylı görebiliyorsunuz. Yük numarası oluyor. Ve yükü indirdikten sonra dönüşte tekrar yük alabilirsiniz.

UBER FREIGHT Amerika'da 5 yıldır var olan bir uygulama. Teslimatlarda UBER'den geldiğinizi söylemenize gerek yok firmaya. UBER sadece TIR sahipleri ile teslimatçı firmalar arasında bağlantı kuruyor. Yani sürücüler açısından onlara yük buluyor diyebiliriz.

Sisteme, yükü indirdikten sonra belgelerinin fotoğraflarını da yükleme şansınız var. Yüklediğiniz anda UBER hemen ödemenizi yapıyor, ancak ücret 2-3 iş günü içinde hesabınıza geçiyor. Süreçte UBER sizi takip ediyor.

Gelelim asıl önemli soruya! Can Harmanşah, görevliye UBER ile çalışan TIR sürücülerinin ortalama ne kadar kazandığını soruyor. Görevli, bu işe büyük TIR filolarının da sadece kendi tek TIR'ı ile çalışan sürücülerin de dahil olduğunu söylüyor. O sebeple diğer UBER sistemlerinde olduğu gibi mantık aynı. Siz ne kadar emek harcayıp kaç saat çalışırsanız kazancınız da o oranda artıyor.

Kullanıcıların çoğu daha çok kazanmak amacıyla tam zamanlı çalışmayı tercih ediyormuş görevlinin dediğine göre.

Şirket sahipleri de mail yoluyla sigorta bilgileri ve diğer gerekli tüm blgileri girerek sisteme kayıt olup çalışanlarına yük ayarlayabiliyorlar. Yani kendi TIR'ı ile çalışan sürücüler dışında filosu olan şirket sahipleri de UBER FREIGHT aracılığıyla şirketine yük bulabilir. Şirket yöneticisi UBER FREIGHT uygulamasını ister kendisi takip edip çalışanlarına iş verir, isterse de sürücüsüne UBER FREIGHT sistemini takip ettirip inisiyatifi ona bırkabilir.

Daha detaylı bilgiye UBER FREIGHT'ın web sitesinden ulaşabilirsiniz.

https://www.uber.com/us/en/freight/

UBER, ilk 5 yükte özel yardım hizmeti de sunuyor.

KAYNAK: Can Harmanşah

. Towntalk
chat_bubble_outline1
remove_red_eye1463

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Keske haber yapmadan once arastirsaydiniz...Uber'in kendi sayfasinda verdigi orneklerde 300 mile $420 gibi rakamlar koymuslar ve mantiken ortalikta mil basina $1.5 lar gezerken hangi yarim akilli firma uber tasimasina mil basina $30 verir diye dusunulseydi. Cocuga stant reklamcisi gosterdi o da yayinladi...Sizde yerinizden kalkmadan, mantik yurutmeden, seaerch yapmadan..kopyalayip burada yayinliyorsunuz...