Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE YENİ DÖNEM !! 30 EYLÜL'DE KULLANIMDAN KALKACAK

Hashtag

İngiltere’de 20 ve 50 sterlinlik banknotların kullanım süresi doluyor. İngiltere Merkez Bankası, söz konusu paraların Eylül’ün sonunda tedavülden kalkacağını belirterek banknotların harcanması ya da bankaya yatırılması çağrısında bulundu.

BBC’nin haberine göre, şu anda piyasada bulunan 50 sterlinlik banknot sayısı yaklaşık 163 milyon olurken, 20 sterlinlik banknot sayısı ise 314 milyon olarak açıklandı. Banknotlar, daha önce 5 ve 10 sterlinde olduğu gibi plastik versiyonlarıyla değiştirilecek. Bu şekilde paraların daha dayanıklı olması amaçlanıyor. Merkez Bankası, yeni paraların sahtelerini üretmenin de daha zor olduğunu duyurdu.

Merkez Bankası Başveznedarı Sarah John, kağıt paraların çoğunun piyasadan kalktığını belirtirken, önemli bir sayıda banknotun hala dolaşımda olduğunu aktardı. Yeni basılacak paraların üzerinde imzası bulunan John, “Evinizde bunlardan olup olmadığını kontrol etmenizi rica ediyoruz” dedi.

Düzenlemeye göre, banka hesabı olanlar Ekim’den sonra da paralarını hesaplarına yatırabilecek olsalar da bunları harcamak imkansız hale gelecek. Clydesdale Bank, Royal Bank of Scotland ve Bank of Scotland tarafından basılan kağıt 20 ve 50 sterlinler de aynı tarihlerde dolaşımdan çekilecek. Aynı şekilde, Kuzey İrlanda’daki Bank of Ireland, AIB Group, Danske Bank ve Ulster Bank’ın bastığı 20 sterlinlik banknotlar için son gün 30 Eylül.

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/ingilterede-20-ve-50-sterlinlik-banknotlarin-kullanim-suresi-doluyor/

. Towntalk
remove_red_eye2180

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur