Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DEN YENİ VERGİ: ARTIK SEYAHAT İZNİ ÜCRETİ ÖDENECEK

Hashtag

Gelecek yıl Avrupa’ya tatil yapmayı planlayan İngilizlerin, Brexit’in ardından Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Portekiz ve Fransa dahil olmak üzere birçok sıcak noktayı etkileyecek olan vize kurallarındaki bir değişikliği dikkate almaları gerekiyor.

Bunun nedeni, Schengen bölgesine giriş kurallarının 2023’ten itibaren yeni bir vize sistemiyle değişmeye ayarlanmış olmasıdır. Chronicle Live tarafından bildirildiği üzere, AB üyesi olmayan turistlerin yola çıkmadan önce bir Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemine (ETIAS) başvurmaları gerekecektir.

Yeni vizenin 7 euro’ya (yaklaşık 6 pound’a) mal olması bekleniyor ve 18-70 yaşları arasındaki herkes için geçerli olacak. Henüz bir tarih teyit edilmemiş olmasına rağmen, gelecek yıl piyasaya sürülecek.

Başvurmak için bir pasaporta veya eşdeğer bir belgeye ihtiyacınız olacak ve insanların çoğunluğu için ETIAS’larının birkaç dakika içinde onaylanacağı tahmin ediliyor. Ancak potansiyel risk olarak işaretlenenler 96 saate kadar bekleme ile karşı karşıya kalabilir.

ABD tatilleri için ESTA’ya ihtiyaç duyanlar için benzer bir sistemde, yetkilendirilmemiş İngiltere tatilcileri sınırda geri çevrilme riskini alabilir. ETIAS sistemi ilk olarak 2016 yılında, Birleşik Krallık AB’den ayrılmak için oylama yapmadan önce önerildi. Birleşik Krallık pasaportu sahipleri İrlanda Cumhuriyeti’ni ziyaret etmek için bir ETIAS’a ihtiyaç duymayacaktır.

Şu anda Schengen Bölgesi’nde tümü yeni sisteme girecek 26 ülke var: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.

ETIAS, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs ve Romanya gibi Schengen bölgesine katılmak için başvuran ülkeler için de başvuruda bulunacak. Bu, Birleşik Krallık ziyaretçileri için ETIAS’ı gerektiren toplam 30 destinasyon anlamına geliyor.

ETIAS, Schengen Devletlerine seyahat eden vizeden muaf ziyaretçilerin oluşturduğu güvenliği, düzensiz göçü veya yüksek salgın risklerini tespit etmek için oluşturulmuş, aynı zamanda vizeden muaf yolcuların büyük çoğunluğu için sınırları geçmeyi kolaylaştırmak için oluşturulmuş büyük ölçüde otomatik bir BT sistemi olacaktır. AB’nin ETIAS web sitesinde, Schengen bölgesine seyahat etmek için vizeye ihtiyacı olmayan AB üyesi olmayan vatandaşlar, seyahatlerinden önce ETIAS sistemi aracılığıyla seyahat izni başvurusunda bulunmak zorunda kalacaklar.

Kaynak: British Turks- https://www.britishturks.com/ingiltere-vatandaslari-kibris-dahil-30-ulkeyi-ziyaret-etmek-icin-yeni-ucret-odemeleri-gerekecek/

. Towntalk
remove_red_eye771

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur