Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA EVSİZ TÜRK KADIN !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nde 'homeless' yani evsiz yaşayanların sayısı oldukça fazla. Özellikle New York ve California, evsizlerin en yoğun bulunduğu eyaletler. Evsizler arasında maalesef Türkler de var. Abdpost muhabiri Esra Öziskender, yıllardır Times Meydanı'nda yaşayan Safiye ile görüştü.

Esra Öziskender 25 yıldır New York'ta yaşamasına rağmen nasıl oldu da Safiye'yi gözünden kaçırdığını sorguluyor. Çünkü Safiye adındaki bu Türk kadın çok uzun yıllardır Times Square'de homeless bir yaşam sürüyor. Çevre esnaf, polis ve çöpçüler kendisini çok iyi tanıyor ve yardım ediyor.

65 yaşlarındaki Safiye, 15 yıl önce mülteci olarak ABD'ye geldiğini söyledi. Dediğine göre vatandaş olmuş. Fakat hiç evlenmediği ve çoluk çocuğa karışmadığı için böyle kimsesiz kaldığını ifade etti. Hikayesini ise bir sır gibi saklıyor. Soruya soruyla cevap veriyor.

Esra'nın sorduğu sorulara nedense bir çekincesi olduğundan tam yanıtlar vermedi ve hatta yüzü görünüp tanınacak şekilde fotoğraflanmayı da kabul etmedi. O sebeple Esra, Safiye'yi arkadan görüntüledi. Çektiği videoyu da etik olmadığı için sildi.

Esra'nın yardım teklifini kabul etmeyen kadın, sadece atalarının Gürcistan’dan geldiğini söyledi ama Türkiye’de nereli olduğunu belirtmedi. İstanbul’da akrabalarının olduğu bilgisini paylaştı. Ama yanlarına gitmeyi kabul etmiyor.

Esra'nın dernekler aracılığıyla para ve ev yardımı, İstanbul'a uçak bileti ya da karnını doyurma tekliflerini geri çeviren kadın çoğunlukla Times Meydanı'ndaki 45. ve 46. Caddeler arasında duruyor ve o bölgedeki Arap esnafın düzenli olarak yemek verdiğini anlattı.

https://www.abdpost.com/times-meydani-nda-evsiz-bir-turk-kadin-safiye/130674/

. Towntalk
remove_red_eye1472

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur