Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DEN TÜRKLERE VİZE ENGELİ !!!

Hashtag

ABD’nin Birmingham kentinde 8-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Oyunları gibi önemli bir organizasyona 9 milli karatecimiz kota almasına rağmen katılamayacak. İstanbul Amerikan Konsolosluğunun tarihi skandalının ardından birçok önemli başarıya imza atan sporcularımızın bütün emekleri heba oldu.

Gelecek hafta başlayacak oyunlar için Karate Federasyonu, istenilen belgeleri hazırlayıp başvuru yapmasına rağmen tam bir yıl sonraya vize randevusu verildi.

TARİH ÖNE ÇEKİLMEDİ

Bu gelişmenin ardından federasyon yetkilileri pes etmedi. Ancak durumun aciliyeti ve önemi defalarca Amerikan makamlarına iletilmesine rağmen randevu tarihi değişmedi. Ardından bu durum Dışişleri Bakanlığı’na, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine ile Dünya Oyunları Organizasyon Komitesine bildirildi. Onlardan alınan yazılar olmasına rağmen Amerikan Konsolosluğu ‘Vize randevu tarihini öne çekemeyeceklerini’ içeren bir cevap alınanca her şey sonuçsuz kaldı.

'EMEKLERİ HEBA OLDU'

Karate Federasyonu Başkanı Aslan Adib Uğuz da konuyla alakalı Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu. ‘Bu tavır, federasyona ya da sporculara değil devletimize yapıldı’ diyen Uğuz, “Vize için özel bir şirket aracılığıyla istenen bütün evrakları, gerek harçları tam altı ay öncesinde tamamladık ve başvurumuzu yaptık. Buna rağmen tam bir sene sonrasına randevu verildi. Randevu tarihinde belki vize alabiliriz, fakat sporcularımız bu büyük organizasyona gidemeyecek” diye konuştu.

. Towntalk
remove_red_eye2918

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur