Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA KİRACILARA KÖTÜ HABER !!!

Hashtag

Manhattan, Brooklyn ve Queens’in üç ilçesindeki ortalama kira fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı</h3>

Geçen aydan itibaren, envanter eksikliği, yükselen ipotek oranları, yoğun sezon ve 2019’da başlatılan ve kiracı tahliyelerine karşı yeni korumalar getiren Konut İstikrar Kiracı Koruma Yasası da dahil olmak üzere fahiş kira piyasasına katkıda bulundu.

Fed’den yükselen faiz oranları, olası ev alıcılarının bunun yerine kira piyasasına yönelmesine yol açarak, sıkı bir piyasayı daha da sıkı hale getirdi.

Fiyat analizlerine gerçekleştiren Miller Samuel’den Jonathan Miller, “Aralık sonunda ipotek oranlarının yüzde 3,1 olduğu banliyölerde diyelim, başka bir yere taşınmayı düşünenler, şimdi beşte; Bu önemli bir artış. Yani, belki de buna bir seçenek olarak bakan insanlar oturuyor olabilirler. Ve oturmak daha az dairenin müsait olmasını sağlar. Dolayısıyla bu Fed hareketinin ironisi, alım piyasasını soğuturken, kiralama piyasası üzerinde daha fazla baskı oluşturuyor.”dedi.

New York aracı kurumu Douglas Elliman’ın yeni yayınladığı bir rapor, ilçelerdeki kiralama piyasasının medyan maliyetlerini analiz ediyor ve yakın zamanda sakinleşecek gibi görünmüyor.

Douglas Elliman Leasing Genel Müdürü Hal Gavzie, “Pandemiden çıkan mükemmel bir fırtına” dedi. “Ev sahipleri için çok fazla kaldıraç var, kiracı için çok fazla değil. Birçok kiracının daireleri görmeden gördüklerini gördük, bu da bu kiracıların hayal kırıklığına uğramasının doğrudan bir faktörü. Daire üstüne daire kaybediyorlar. Bu yüzden birimlere girmeden hemen önce başvurmak istiyorlar.”şeklinde konuştu.

Manhattan’da ortalama kiralama fiyatı: 5.058 $ ile 4.050 $ arasında.

Brooklyn’de ortalama kiralama fiyatı: 3.822 $ ile 3.300 ABD doları arasında.

Kuzeybatı Queens (Long Island City, Astoria, Sunnyside, Jackson Heights) ortalama kiralama fiyatı: 3.352 $ ile 2.973$ arasında.

https://theanatoliapost.com/nycde-kiralar-tum-zamanlarin-uzerine-cikti/

. Towntalk
remove_red_eye2025

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur