Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GREEN CARD BAŞVURULARINDA YENİ DEĞİŞİKLİK !!!

Hashtag

DV Lottery kapsamında yeni gelişmeler var. Artık Green Card çekilişine katılabilmek için geçerli pasaporta ihtiyaç yok ancak çekilişi kazanan bireylerin Green Card sahibi olabilmeleri için geçerli pasaporta sahip olmaları gerekiyor.

Başvurularda Pasaport Şartı Kalktı!

Her yıl 50 bin kişiye ABD'ye yerleşme fırsatı veren Green Card Çekilişi (DV Lottery) için yılda yaklaşık 14 milyon başvuru yapılıyor. 2019'da Trump hükümeti ile yürürlüğe giren kanuna göre bu çekilişe katılmak için adayların geçerli pasaporta sahip olmaları gerekiyordu.

Geçerli Pasaport Kuralına Karşı Açılan Dava

Geçerli pasaport gerekliliği şartına karşı açılan dava sonucu mahkeme bu kuralı iptal etti. Böylece adayların başvuru yapmak için geçerli bir pasaporta ihtiyacı olmayacak.

DV Lottery'i Kazananların Pasaport İhtiyacı

Ancak adayların DV Lottery çekilişinde Green Card hakkı kazanmaları durumunda, bu haktan faydalanabilmek için mutlaka geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekiyor. Mahkeme kararının bu kurala etkisi bulunmuyor.

https://www.abdpost.com/dv-lottery-de-kurallar-degisti/135271/

. Towntalk
remove_red_eye2205

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur