Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DEN TÜRKİYE'YE GİDENLER PİŞMAN DÖNÜYOR !! İŞTE NEDENİ

Hashtag

BBC'nin hazırladığı bir belgesele göre, ucuza diş yaptırmak için İngiltere'den başka ülkelere giden çok sayıda insan var. Türkiye de bu ülkelerin başında geliyor. Ancak ciddi sorunlarla geri dönen ve İngiltere'de yeniden tedavi olmak zorunda kalan hastaların sayısı oldukça fazla.

Özel televizyon kanalı ITV'nin "Love Island" (Aşk Adası) adlı "Reality show" programının da katkısıyla trend haline gelen kozmetik moda, #Turkeyteeth (#Türkiyedişleri) etiketiyle TikTok gibi sosyal medya platformlarında çok sayıda izleyici buluyor.

Lisa Martyn 48 yaşında protez takmayı hiç aklına getirmemişti. Ancak dişlerine büyük müdahaleler gerektiren bir kozmetik işlem için yurtdışına seyahat ettikten sonra, fazla seçeneği kalmadığını düşünüyor. "Dişlerim gitti. Çok fazla törpülendiler. Dişlerin ölebileceğini, apse yapabileceğini hiç söylemediler" diyor.

Lisa, geçen yıl oğlunun düğününde mükemmel tebessüm umuduyla, 26 dişine porselen kaplama yaptırmak üzere Türkiye'ye gitmişti. Bu işlem dişlerin minimum seviyede törpülenmesini gerektirecekti.

Aylar sonra aslında kendisine kaplama değil de kron yapıldığını öğrendi. Bu işlem doğal dişin yüzde 60-70'inin törpülenip inceltilmesini ve dişi tamamen saracak şekilde kron yerleştirilmesini içeriyor. Hastalar bu kronların şeklini, malzemesini ve rengini seçebiliyor, genellikle parlak beyaz dişler tercih ediliyor.

Diş tedavisi için Türkiye gibi ülkelere seyahat etme trendi "Türkiye dişleri" olarak adlandırılıyor. Sosyal medya platformu TikTok'ta bu etiketle yapılan paylaşımlar 130 milyondan fazla görüntülenmeye ulaştı ve sosyal medyanın yanı sıra birçok reality TV fenomeninde popüler.

İrlandalı Lisa, Türkiye'deki tedavisinden 10 ay sonra bile hala diş sinirlerinde hassasiyet ve dayanılmaz ağrılardan şikayet ediyordu. Düzgün beslenemediği için 12 kilo kaybetmiş ve aylarca ağrı kesici kullanmıştı.

Ağrı, yüzünün bir tarafını neredeyse felç eden bir enfeksiyon ve apseyle sonuçlandı. Türkiye'deki diş tedavisi için 3500 euro ödemişti. Ama sonrasında düzeltme amaçlı özel kanal tedavisi de ona 2000 euro'ya mal olacaktı.

Uzun vadeli tek tedavinin implant ya da protez olduğu söylenmiş kendisine.

Bu işlemlerin maddi olarak kendisini sarsacağını belirten Lisa, "Türkiye'ye gidip tüm dişlerimi törpüledikten sonra ödemem gereken bedel bu" diyor.

BBC, Lisa'nın Türkiye'de tedavi gördüğü klinikle irtibata geçti, ancak yanıt alamadı.

İngiltere'de bu konuda görüşlerine baş vurduğumuz diş hekimleri, düzenleyici kurumların böyle bir tedavi şekline izin vermeyeceğini belirtiyor. Liverpool'daki bir diş kliniğinin yöneticisi Dr. MJ Rowland-Warmann, kronların büyük komplikasyonlara neden olabileceğini söylüyor. "Eğer 21 yaşındaki birine rengini düzeltmek amacıyla 20 tane kron yapsaydım, lisansım iptal edilir, meslekten men edilirdim" diyor.

İngiltere Diş Hekimleri Birliği (BDA) tarafından BBC için 1000 diş hekimiyle yapılan özel bir ankete katılan 597 hekim, diş tedavisi için Türkiye'ye gitmiş hastaları hem kron komplikasyonu hem de farklı sorunlar nedeniyle tedavi ettiklerini söyledi.

Kaynak: BBC Türkçe- https://www.bbc.com/turkce/articles/cn0gw2xzqd5o

. Towntalk
remove_red_eye1891

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur