Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRETMEN ABD'DE TIR ŞOFÖRÜ OLDU !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde tır okulu açan Can Harmanşah, eğitim verdiği kadın sürücülerine 'Kelebek' adlı bir video serisi yayınlamaya başladı. Bu kelebeklerden Büşra öğretmenin hikayesi, kadınlara örnek olacak cinsten...

Can Harmanşah, erkek öğrencilerine 'Çekirge', kadın öğrencilerine ise 'Kelebek' adını verdi. Birkaç haftalık eğitimden sonra, artık Büşra tır kullanacak ve Can Hoca yanında ona eşlik edecek. Can Hoca, Büşra'nın en iyi öğrencisi olduğunu söylüyor.

Kelebek Büşra; hocasını çok sevdiğini, dorsesine ve yüküne de çok alıştığını ifade ediyor. Hocasının öğrettiği şekilde yükünü bağlamış ve son kontrollerini yapıyor. Bantlar gitar teli gibi gergin, kancalar sıkı, tekerleklere ayakla vurduğunda iyi durumda.... Her şey tamam, yola çıkmaya hazırlar. Artık Büşra kulanacak tırı.

Büşra sürücü koltuğuna oturunca hemen takometreye giriş yapıyor. Sefer öncesi kontrolünü gerçekleştiriyor. Hata ve suça düşmemesi gerektiğini hatırlatıyor Can Hoca. Cihaza benzin alıyorsa benzin aldığını, yük alıyorsa yük aldığını yani kısacası ne yaptığını her zaman girmesi gerektiğini öğütlüyor.

Tırı çalıştırmaya hazır olan Büşra, hemen koltuk ayarını yapıp aynalarını kontrol ediyor. Can Hoca, ayna kontrolü yapan hiçbir erkek öğrencisi yani çekirge olmadığını belirtiyor bu noktada. Ve Büşra tırı çalıştırıp sürmeye başlıyor.

Can Hoca camiadaki birçok tır şoförü ile arkadaş olduklarını hatırlatarak, yol üstünde mesajlaşıp yakın olduklarıyla buluşup çorba içtiklerini söylüyor. O sebeple Amerika'da tır sektörüne yeni katılanlara kendisine ulaşıp WhatsApp grubuna dahil olmalarını öneriyor. Tır dostluklarının güzel olduğunu belirtiyor.

BÜŞRA ÖĞRETMEN NEDEN ABD'DE TIR ŞOFÖRÜ OLDU?

Gelelim Büşra'nın neden ABD'de tır şoförlüğünü meslek olarak seçtiğine!

Büşra, Türkiye'de Marmara Üniversitesi'nde öğretmenlik okumuş. Aslen Zonguldaklı. Amerika'ya yüksek lisans yapmak için gelmiş. Fakat 2,5 sene geçmesine rağmen bir arpa boyu yol ilerleyemediğini söylüyor. Burada eğitim aşırı pahalı ve UBER ile garsonluk gibi işlerde çalışarak bu ücretleri ödemek pek mümkün değil.

Eski bir arkadaşının, tır şoförlerinin Amerika'da iyi para kazandığını söylemesiyle araştırıp Can Hoca'yı bulmuş. Kısaca yüksek lisans için gerekli olan parayı bu meslek aracılığıyla biriktirmeyi hedefliyor. Ve ileride kendisine küçük bir cafe açmak da planları arasında. Hepsi için para gerekli. Yani tır şoförlüğünü, iyi kazandırdığı için hedeflerine ulaşmada bir basamak olarak kullanacak Büşra. Yaşı genç olduğu için bu bir avantaj onun adına.

Büşra, daha zor olmasına rağmen açık dorse ile çalışmayı seçmiş. Çünkü tır şoförleri uzun süre oturarak çalıştıkları ve yolda devamlı bir şeyler atıştırdıkları için en azında hareket etmesini sağlaması açısından bu dorseyi tercih etmiş. Kalp damar sağlığını korumak adına.

Bu işi Türkiye'de pembe tırıyla yapan bir kadın daha olduğunu ve Amerika genelinde kadın tır şoförlerinin sayısının her geçen gün arttığını ve hatta karı koca birlikte yapan kişiler tanıdığını anlatıyor Can Hoca.

Büşra, Can Hoca'yı YouTube kanalında yayınladığı videoları sayesinde bulmuş. Amerika'ya gelen Türklere bu iş kolunu tavsiye etmesi ve kadınları da teşvik etmesi hoşuna gitmiş. Herkesin yapabileceği bir iş olduğunu söylüyor ve bu videoyu da örnek olmak için çekiyorlar.

Gece olduğunda mola verecekleri için tırı park etme aşamasına geçiyor Büşra. Eğer bunu başarıyla gerçekleşirse, zaten gündüz ve gece çok iyi sürdüğü için hocası bir sürprizi olacağını söylüyor. Kontrol etmek için onu aşağı inip gözlemliyor. 7-8 manevrada ilk deneme için gayet başarılı olduğunu belirtiyor. Usta şoförlerin bile 3-4 manevrada park ettiğini söylüyor. Zamanla daha da iyi olacağı görüşünde.

Büşra'yı ödül olarak yemeğe götürüyor Can Hoca. Ve ardından eğlenceye bir bara gidiyorlar.

Gece 2 gibi tırda uyuduktan sonra sabah tekrar yola çıkıyorlar. Mazot almak için duruyorlar ve takometreye bu bilgiyi giriyorlar. Eğitim bu şekilde devam ediyor.

Daha çok bilgi edinmek için Can Harmanşah'ın alttaki videosunu izleyebilirsiniz.

KAYNAK: Can Harmanşah

https://www.abdpost.com/busra-ogretmen-abd-de-tir-soforu-oldu/123458/

. Towntalk
remove_red_eye1374

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur