Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

LONDRA'DA 3 SENE SONRA BİR İLK !! TARİH 27 AĞUSTOS

Hashtag

Avrupa’nın en büyük sokak festivali olarak tanımlanan Londra’daki Notting Hill Karnavalı bu yıl 27-28-29 Ağustos’ta düzenlenecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle üç yıldır yapılamayan festival, bu yıl yeniden sokaklara dönecek. Yetkililer, rekor katılım olmasını bekliyor.

1966 yılından bu yana Londra’da devam eden karnaval, Karayip Adaları’ndan halkların kültürünü ve geleneklerini tüm dünyaya gösteren en büyük kutlamalardan biri. Karnaval ayrıca, günümüzde Londra eğlence takviminin en önemli etkinliklerinden biri haline geldi.

Bu ayın son cumartesi günü başlayacak olan festival kapsamında pazar günü sadece aile ve çocukların katılımına açık olan kutlamalarda, resmî tatil günü olan pazartesi günü her yaştan katılımcıların yer aldığı ‘ana geçit töreni’ yapılıyor. Bu yılki yürüyüş rotası henüz net olarak belirlenmedi, ancak milyonlarca kişinin katıldığı karnaval genelde sabah 09.30’da Batı Londra’daki Westbourne Grove metro durağında başlayacak.

Ücretsiz girilen sokak kutlamasında dansçılar, Karayip ezgilerini çalan, özel ses sistemleri yüklenmiş araçlar eşliğinde yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda bir geçit oluşturacak ve Ladbroke Grove semtine doğru ilerlenecek. Yürüyüş güzergâhında da yine Karayipler mutfağı ağırlıklı yüzlerce yiyecek ve içecek tezgâhları yer alacak.

Etkinlikte binlerce gönüllü ve polis görev alacak.

Ünlü Rio Karnavalı’ndan sonra en büyük sokak partisi olma özelliği taşıyan etkinlik, birçok ilke de sahne oldu. 1965’te Londra’da kurulan efsanevi rock grubu Pink Floyd, Notting Hill Karnavalı’nda çalmıştı.

Kaynak: British Turks- https://www.britishturks.com/notting-hill-karnavali-uc-yil-aranin-ardindan-londraya-geri-donuyor/

. Towntalk
remove_red_eye1421

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur