Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DEKİ KİRACILARA YENİ DUYURU !! KİRACILAR EV SAHİBİNİN İNSAFINA KALDI

Hashtag

İngiltere’de artan yaşam maliyetine karşı hükümetin çözüm arayışları sürerken, alınan önlemlerden birinin kiracılara yardım edememe riski ortaya çıktı. Konut uzmanları, faturaları kiralarına dahil olan kiracıların, hükümetin 400 sterlinlik enerji faturası desteğinden yararlanamayabileceklerini söyledi.

BBC’nin haberine göre, kiracıların yüzde 13’ünün – yaklaşık 585 bin hanenin – faturaları kiralarına dahil. Hükümet ev sahiplerinden söz konusu indirimi kiracılarına aktarmalarını istese de, bu konuda onları mecbur bırakacak bir yasal düzenleme bulunmuyor. Shelter adlı konut yardım kuruluşundan yapılan açıklamada, “Kiracılar ev sahiplerinin insafına kaldı” denildi ve hükümete, bu desteğin gerçekten ihtiyacı olanlara ulaştığından emin olma çağrısı yapıldı.

Ulusal Konut Ev Sahipleri Derneği (NRLA), kiracıların artan enerji faturalarının maliyetini üstlenmesi durumunda, indirimin ev sahipleri tarafından kendilerine iletilmesi gerektiğini söyledi. Ne var ki, dernekten bir sözcü, her şey dahil anlaşması olan ve son zamanlarda artan enerji faturalarını kiracıya yansıtmadan ödeyen ev sahiplerinin hükümetin geri ödemesini alması gerektiğini vurguladı.

Cornwall Insight’ın tahminlerine göre, ortalama bir hanenin enerji faturası Ocak’ta yıllık 3 bin 615 sterlini bulabilir. Bu tutar, 2021’in Ekim ayından bin 400 sterlin daha yüksek. Hükümetin enerji faturası adımı, artan yaşam maliyetleri karşısında zorlanan hanelere destek olmak amacıyla açıklanan paketin içinde yer alıyor.

Hükümet geçen hafta yaptığı açıklamada İngiltere, İskoçya ve Galler’de yaşayanların ödemelerini nasıl alacağını duyurmuştu. Kuzey İrlanda için ise Hazine ile Stormont’un görüşmeleri sürüyor. 400 sterlinlik destek, altı parçada faturalara yansıtılacak. Ekim ve Kasım’daki enerji faturalarında 66 sterlinlik indirime gidilecekken, Aralık’tan Mart’a kadar olan faturalarda aylık 67 sterlinlik indirim yapılacak.

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/ingilterede-kiracilar-enerji-faturasi-desteginden-yararlanamama-riskiyle-karsi-karsiya/

. Towntalk
chat_bubble_outline1
remove_red_eye2069

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur