Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DEKİ ANKARA ANLAŞMALILARA MÜJDE !! ZORUNLULUK KALDIRILDI

Hashtag

İngiltere’de Ankara Antlaşması da dahil bazı vize türlerinde yapılması gereken polis kaydı 4 Ağustos itibari ile kaldırıldı.

Ankara Antlaşması da dahil bazı vize türlerinde BRP, adres vb değişikliklerinde güncellenmesi gereken polis kaydı zorunluluk olmaktan çıktı. Gov.uk’de polis kaydına ilişkin yer alan sayfa da artık gerek olmadığı gerekçesiyle arşivlendi. Kayıt zorunluluğu olup henüz İngiltere’ye yerleşmemiş olanlar için ise yeni koşullar hakkında bilgilendirileceği açıklandı.

Londra’da ikamet edip polis kaydı için randevu alanlar ise bugün randevularını kontrol etmek istediklerinde ise polis kaydı zorunluluğunun kalktığı yönünde bilgi veren ekranla karşılaştı.

Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından yayınlanan belgede ise sorulabilecek sorulara yanıtlar şöyle sıralandı.

Daha önce kayıt yaptıranlara ne olacak / Kayıt yaptırdıysam ne yapmalıyım?

Halihazırda kayıt yaptırmış olanlar için polis kaydı yenileme gerekliliği ortadan kalktı. Adres, medeni hal, cinsiyet vb durumlardaki değişikliklerin bildirimi İçişleri Bakanlığı’na, https://www.gov.uk/change-circumstances-visa-brp linki üzerinden iletilecek.

Vize uzatma başvurularında gerekli belge olarak geçen polis kaydı 4 Ağustos’tan itibaren vize koşullarından kaldırılacak.

Polis Kayıt Belgemi saklamalı mıyım?

Sertifikanızı saklamanıza gerek yoktur. Sertifikayı bir polis memuruna veya bir göçmenlik memuruna göstermeniz gerekmeyecektir. Birleşik Krallık’ta kalma izni için başvururken, artık kaydınızı sertifika ile kanıtlamanız gerekmeyecek.

Kayıt olmak için ücretimi zaten ödedim. Paramı geri alacak mıyım?

Hayır. Polise ödediğiniz ücret, kayıt olma şartı hala geçerliyken kayıt başvurunuzun idaresi ve işleme koyulması masraflarını karşılamak içindir.

Kayıt için bir randevum var ve henüz ücreti ödemedim. Kaydı tamamlamak için yine de katılmam ve ödeme yapmam gerekiyor mu?

Polis Kayıt Programı askıya alındığı için randevunuza katılmanız veya ücreti ödemeniz gerekmiyor.

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/ingilterede-ankara-antlasmasi-da-dahil-bazi-vize-turlerinde-yapilmasi-gereken-polis-kaydi-4-agustos-itibari-ile-kaldirdi/

. Towntalk
remove_red_eye2136

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur