Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

MANCHESTER CITY'DE TÜRK ANTRENÖR GÖREVE BAŞLADI !!

Hashtag

Dünyanın dev kulüplerinden Manchester City'nin akademisinde antrenör olan Mustafa Alper Avcı, Türkiye'den İngiltere'ye uzanan hikayesini, City'e geçiş sürecini ve İngiliz kulüplerinin akademilerdeki çalışmalarını TRT SPOR Dijital'e anlattı.

Sizi tanımayanlar için kendinizden bahseder misiniz?

1981 İzmir doğumluyum.1987-2000 yılları arasında İzmirspor kulübünde futbol oynadım.2000 yılında İstanbul Anadolu Hisarı kulübüne transfer oldum.

Aynı sene Marmara Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük bölümünde üniversite hayatıma başladım.

2004 yılında futbolculuk kariyerimi sonlandırıp antrenörlük hayatıma başladım.

2021 yılına kadar gerek altyapı gerekse A takım seviyesinde Süper Lig,1.Lig ve 2.Lig kategorilerinde hem antrenör hem de teknik sorumlu olarak görev aldım.

2021 yılında İngiltere'ye gelmem ile beraber antrenörlük kariyerime bu ülkede devam ediyorum.

İngiltere yolculuğunuz nasıl başladı? Chorley kulübü mü size teklifte bulundu?

Meslek hayatımda çok sefer yurtdısında çesitli sebeplerle bulundum. Kendi adıma gerek altyapı gerekse A takım organizasyonunu yerinde takip edip oyuncu havuzumu genisletmek,elit takımların antrenman periyodizasyonunu incelemek gibi sebeplerden ötürü İngiltere'ye geldim.

Avrupa Şampiyonası ve sezon öncesi takımların idmanlarını takip ettikten sonra Chorley kulübünden altyapı menajeri olmam üzerine almış olduğum teklifle faal olarak çalışmaya başladım.

Manchester City’e geçiş süreciniz nasıl oldu?

Chorley kulubunden sonra League 1 takimi Port Vale de görev yaptim. Bu süreçte beraber çalıştığımız kulübün Akademi Menajeri Sevvy Aslam Manchester City kulübüne transfer olmuştu. Sezon başında kendisinin daveti üzerine Man City akademisinde göreve başladım.

City akademisinde göreve başladığınız anda dikkatinizi çeken ilk şey neydi?

Organizasyonun kusursuzluğu, oyuncuya ve antrenöre verilen değer ile beraber akademinin gelişmeşi üzerine yürütülen global anlamdaki çalışmalar.

"Yabancı oyuncu konusunda ise gerekli kriterler getirilip oyuncu kalitesi arttrılırsa sayının önemli olmadığını düşünüyorum."

Bizim kulüplerimiz ile Premier Lig kulüplerinin akademilerindeki en temel fark nedir?

Tesisleşme ve akademide çalışan antrenörlerin genç oyuncu gelişimi konusundaki uzmanlığı ve hevesi. Oyuncu gelişiminde yabancı sınırı mı yoksa altyapı antrenörlerinin kalitesi mi daha önemli?

İkisi birbirinden bağımsız düşünmek gerekir. Altyapıda eğer yeterli tesis ve destek yok ise antrenör tek başına yetersiz kalacaktir.

Yabancı oyuncu konusunda ise gerekli kriterler getirilip oyuncu kalitesi arttrılırsa sayının önemli olmadığını düşünüyorum.

Kariyerinizi Avrupa’da mı sürdürmeyi düşünüyorsunuz yoksa Türkiye’ye dönmeyi mi düşünüyorsunuz?

Mevcut konumum itibari ile dünyanın en büyük kulüplerinden birinde çalışıyorum. Bu çatı altında kariyerime devam edip doğru zamanda İngiltere ya da benzer elit futbol liglerinden birinde ülkemi temsil etmek istiyorum.

Kaynak: Serdar Sarı (TRT Spor)- https://www.trtspor.com.tr/haber/futbol/manchester-cityde-bir-turk-antrenor-mustafa-alper-avci-262198.html

. Towntalk
remove_red_eye480

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur