Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA ACİL DURUM İLAN EDİLDİ !!!

Hashtag

Florida Valisi Ron DeSantis ve Başkan Biden, tropik fırtına Ian konusunda acil durum ilan etti. Pazar günü yapılan açıklamada, Tropik Fırtına Ian'ın Florida'ya doğru ilerlerken 'dördüncü kategori' bir kasırgaya dönüşmesinin beklendiği söylendi.

Fox Weather'ın yayınladığı habere göre, Florida'da bu hafta hissedilmeye başlanacak olan Ian fırtınasının hızlı bir yoğunlaşma geçirmesi bekleniyor. Fırtına şu anda yaklaşık 50 mil rüzgar üretiyor, ancak bunun Salı ve Çarşamba günü sırasıyla 120 mil ve 140 mil / saat'e çıkması bekleniyor.

Fırtınanın daha da hızlanarak 4. kategori bir kasırgaya dönüşmesi olası.

Amerika'da Kasırga Kategorileri Nasıl Belirleniyor?

1. Kategori Kasırga Rüzgar Hızı: 119-153km/saat

2. Kategori Kasırga Rüzgar Hızı: 154-177km/saat

3. Kategori Kasırga Rüzgar Hızı: 178-208km/saat

4. Kategori Kasırga Rüzgar Hızı: 209-251km/saat

5. Kategori Kasırga Rüzgar Hızı: >251km/saat

Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis, fırtına öncesinde eyaletin 67 ilçesinin her birinde acil durum ilan etti. Vali başlangıçta Cuma günü yaptığı bir duyuruda sadece iki düzine ilçe için acil durum ilan etmişti.

DeSantis yaptığı açıklamada, "Bu fırtınanın büyük bir kasırgaya dönüşme potansiyeli var ve tüm Floridalıları hazırlıklarını yapmaya çağırıyoruz. Bu fırtınanın olası etkilerini izlemek için tüm eyalet ve yerel yönetim ortaklarıyla koordinasyon halindeyiz." dedi.

Deklarasyon, eyalet kaynaklarını açıyor ve Florida Ulusal Muhafız üyelerini harekete geçiriyor.

Başkan Biden ayrıca Cumartesi akşamı Florida için federal bir acil durum ilan ederek hazırlık ve sonrasındaki çalışmalar için federal fonlar açtı. Beyaz Saray'a göre, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA), Florida genelinde malzemeleri önceden konumlandırmaya başladı .

Biden'ın emri, fonu kabaca iki düzine Florida eyaletinde ve iki Kızılderili rezervasyonunda kullanıma açıyor.

Meteorologlara göre, fırtınanın Florida'yı vurduğunda tam olarak nereye ineceği belirsizliğini koruyor. Fakat belirtiler Kuzey Florida'yı işaret ediyor.

Ulusal Kasırga Merkezi'nin kıdemli kasırga uzmanı John Cangialosi yaptığı açıklamada, "Güneydoğu Florida sorunu mu yoksa merkezi Florida sorunu mu yoksa ya da tüm eyalet mi olacağını söylemek için çok erken. Dolayısıyla bu noktada, Florida'da yaşayanlar için gerçekten doğru mesaj, tahminleri izlemeniz ve kendinizi bu tropikal sistemin potansiyel etkisine hazırlamanız gerektiğidir." dedi.

|

|

|

https://www.abdpost.com/biden-tropik-firtina-ian-icin-acil-durum-ilan-etti/150192/

. Towntalk
remove_red_eye1347

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur