Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE 7 YIL YAŞAYANLARA MÜJDE !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nde teklife sunulan yeni yasa tasarısı onaylanırsa 7 yıldan uzun süredir ABD'de yaşayan 8 milyon göçmen için Green Card'ın yolu açılacak.

Dört üst düzey Demokrat senatörden oluşan bir grup, H-1B ve uzun vadeli vize sahipleri de dahil olmak üzere 8 milyona kadar kişiye Green Card için çok ihtiyaç duyulan bir yol sağlamak üzere yasa tasarısı hazırladı. Tasarıya göre, bir göçmen, ABD'de sürekli olarak en az yedi yıl yaşadıysa, yasal daimi ikamet statüsüne hak kazanabilir.

Göç Yasası'nın Yenilenen Göçmenlik Hükümleri, Çarşamba günü Senatör Alex Padilla tarafından Senato'da tanıtıldı ve Senatörler Elizabeth Warren, Ben Ray Lujan ve Senato Çoğunluk Kırbaç Dick Durbin tarafından desteklendi.

Padilla, "Modası geçmiş göçmenlik sistemimiz sayısız insana zarar veriyor ve Amerika'nın ekonomisini engelliyor. Bu, belirsiz bir gelecek korkusu olmadan özgürce yaşamalarına izin vererek, bazıları on yıllardır Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan, çalışan ve katkıda bulunan milyonlarca göçmen üzerinde derin bir etkiye sahip olabilir." dedi.

Resmi olarak Daimi İkamet Kartı olarak bilinen Green Card, ABD'ye göçmenlere, hamiline kalıcı olarak ikamet etme ayrıcalığı verildiğinin kanıtı olarak verilen bir belgedir.

Mevzuat, Dreamers, zorla yerinden edilmiş vatandaşlar (TPS sahipleri), sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalan uzun süreli vize sahiplerinin çocukları, temel işçiler ve yüksek vasıflı üyeler de dahil olmak üzere 8 milyona kadar kişiye yeşil kart için çok ihtiyaç duyulan bir yol sağlayacak.

Göçmenlik yanlısı lobi grubu FWD.us'un tahminlerine göre, bu yasa tasarısında yer alan belgesiz kişiler vatandaş olurlarsa, ABD ekonomisine yılda yaklaşık 83 milyar dolar ve vergi olarak yaklaşık 27 milyar dolar katkıda bulunacaklar.

Eşlik eden yasa, Kongre Üyesi Zoe Lofgren tarafından Temsilciler Meclisi'ne sunuldu.

Meclis Göçmenlik Alt Komitesi Başkanı Lofgren, "On yıllardır toplumlarımıza ve ekonomimize önemli ölçüde katkıda bulunan göçmenler yasal bir belirsizliğe sürüklendi" dedi.

“Yıllardır topluluklarımızın bir parçası olan göçmenlere yasal daimi ikamet statüsü sağlamak için bu tarihsel olarak iki taraflı hükmü güncellemek, göçmenlik sistemimizi daha adil ve ülkemizi daha güçlü hale getirecek.” dedi.

Milletvekilleri, Kayıt Dairesi olarak da bilinen Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın 249. Maddesinin, İç Güvenlik Bakanı'na, belirli bir tarihten beri ülkede bulunmaları ve diğer şartları yerine getirmeleri durumunda, belirli kişileri yasal daimi ikamet statüsü için kaydetme yetkisi verdiğini söyledi.

Bölüm 249 ilk olarak 1929'da kodlanmıştır ve Kongre, en son 1986'da olmak üzere dört kez değiştirmiştir.

Hareket, ülkede yaşayan Yeşil Kart adayları tarafından memnuniyetle karşılandı.

|

|

|

https://www.abdpost.com/abd-de-7-yildir-yasayanlara-green-card-yolu-acilabilir/151237/

. Towntalk
remove_red_eye3445

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur