Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE YOLCULUK YAPACAKLARA DUYURU: SEFERLERDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Hashtag

Britanya’da bugün 50 binden fazla işçinin katıldığı demiryolu grevi ulaşımı felç etti. Bugün yapılan grev bu yıl şimdiye kadar yapılan en büyük grev olarak kayıtlara geçti.

RMT, Aslef, Unite ve TSSA’nın dahil olduğu 4 sendikanın üyeleri, ücret ve iş koşulları konusunda uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık nedeniyle bir kez daha 24 saatlik bir iş bırakma eylemi başlattı.

Bu grev nedeniyle, normal tren hizmetlerinin sadece % 11’i yapılıyor ve bu durum, İngiltere’nin önemli bir bölümünde hiç hizmet verilemeyeceği anlamına geliyor.

Sendikalar, anlaşmazlıkların çözümünde çok az ilerleme kaydedildiğini söylüyor, ancak demiryolu patronları ücretlerin modernizasyonla bağlantılı olmasını istiyor.

RMT, Aslef, Unite ve TSSA gibi demiryolu sendikaları ilk kez aynı gün iş bıraktı. Bu nedenle hizmetler önceki grev günlerine göre daha fazla kesintiye uğrayacak.

Demiryolu ağının büyük bölümünde, 10 seferden yalnızca birinin yapılması, trenlerin geç kalkması ve normalden daha erken bitmesiyle vatandaşları zorluyor.

BBC’nin haberine göre, Londra ile Edinburgh, Brighton ve Newcastle gibi büyük şehirler arasında tren seferleri olmayacak.

Northern, Avanti West Coast and Southeastern gibi bazı tren işletme kuruluşları tüm gün boyunca trenleri hareket ettirmeyecek.

İskoçya’da ScotRail, 07:30 ile 18:30 saatleri arasında seferlerin yalnızca % 20’sini yapacak.

Yarın düzenlenecek (2 Ekim)Londra Maratonu için başkente seyahat etmeyi planlayan birçok kişi, planlarını yeniden düşünmek zorunda kalıyor. Pazar günkü seferlerin çoğu, Cumartesi günkü aksaklığın ardından normalden daha geç başlayacak, ancak Londra Maratonu düzenleyicileri, Southeastern trenlerinin yolcuları zamanında maraton başlangıç yerine götüreceğini söyledi.

Grev, Pazar günü başlayacak olan Muhafazakar Parti konferansına gidip gelen delegelerin yanı sıra futbol maçlarına ve diğer etkinliklere giden binlerce insanı da etkileyecek.

Öte yandan Britanya’da yaşayanları 5 ve 8 Ekim’de de yeni demiryolu grevleri bekliyor. Yazdan beri devam eden grevler nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalıyor.

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/son-on-yillarin-en-buyuk-demiryolu-grevi-ingilteredeki-seferlerin-cogu-durdu/

. Towntalk
remove_red_eye1265

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur