Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE YAŞAYAN TÜRKLER İÇİN YENİ DÖNEM !! SON DAKİKA GELİŞMESİ

Hashtag

Son Dakika: Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği görevine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun özel müşaviri Osman Koray Ertaş atandı. Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın görevinin sona ermesini takiben emekliğe ayrılacağını daha önce belirtmişti.

20 Eylül 2018’de yayınlanan kararname ile Abdurrahman Bilgiç yerine Birleşik Krallık Büyükelçiliği görevine atanan Ümit Yalçın döneminde iki ülke arasında önemli gelişmeler yaşandı, Brexit sonrası iki ülke arasında yapılan Serbest Ticaret Anlaşması Yalçın’ın döneminde gerçekleşen en önemli gelişmelerden biri oldu. Ancak pandemi döneminde İngiltere’nin uzun süre Türkiye’den gelenlere kapıyı kapatması, 2 yıldan fazladır vize uzatma sonucunu bekleyen Ankara Anlaşmalı vatandaşların sorunlarının çözümsüz kalması akılda kalan olumsuz gelişmeler arasında yer alıyor.

Bir ilk: Kral III. Charles’e güven mektubu sunacak ilk Türk Büyükelçi

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Türkiye Büyükelçisi olarak bugün atanan Osman Koray Ertaş, Kral III. Charles’a güven mektubu sunan ilk Türk Büyükelçi olacak. Yeni Büyükelçinin ‘Kral’ın Evi’ olarak adlandırılan Buckingham Sarayı’nda güven mektubunu sunması bekleniyor.

Osman Koray Ertaş kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1996 yılında mezun olmuştur. 1997 yılında University of Sussex’te “Avrupa Çalışmaları” alanında yüksek lisans yapmıştır. Halen George Mason Üniversitesi Çatışma Analizi ve Çözümleri alanında Bulgaristan Müslüman Türk azınlığı konusunda doktora eğitimi gördü.

Mesleki Kariyeri

1997 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girmiş ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. Abdullah Gül’ün dışişleri bakanlığı döneminde 2005-2007 yıllarında özel kalem müdür yardımcısı olmuş, 2007-2008 yıllarında ise bu sefer Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olmasıyla cumhurbaşkanlığı özel kalem müdür yardımcılığını üstlenmiştir. 2008-2011 yılları arasında Washington Büyükelçiliği’nde müsteşar olmuştur. 2011 yılında Dışişleri Bakanlığı enformasyon genel müdür yardımcılığına atanmış, 2012 yılında Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine getirilmiş ve 2011-2014 yılları arasında Büyükelçi unvanıyla Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmıştır.

1 Ekim 2014 – 31 Aralık 2018 tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği görevini yürütmüştür.

2019 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun özel müşaviridir. Ayrıca Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olarak da atanmıştır.

6 Ekim 2022 Büyükelçiler kararnamesiyle Londra Büyükelçiliğine atanmıştır.

Yüzyıllara dayanan ikili ilişkiler

Birleşik Krallık’ta şimdiye kadar 51 Türk büyükelçi görev yaptı. Bu büyükelçi yirmisi Kraliçe II. Elizabeth döneminde Londra’da bulundu. Temmuz 1867 Sultan Abdülaziz Londra’yı ziyaret etti.

Osmanlı İmparatorluğu, 18. yüzyılın sonunda, Avrupa’da yaşanan gelişmelerden haberdar olabilmek amacıyla Avrupa’ya ilk yerleşik temsilcilerini göndermeye başlamıştır. Bu Büyükelçilerden ilki 1793 senesinde Londra’ya atanan Yusuf Agah Efendi’dir. Bu tarihten itibaren Londra’da hep bir Türk diplomatik misyonu bulunmuştur. Tek istisna, 1914 yılında, I. Dünya Savaşı sebebiyle, Osmanlı İmparatorluğu ve İngiltere arasındaki diplomatik ilişkilerin kesintiye uğramış olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim 1923 tarihinde kurulmasını takiben, diplomatik ilişkiler 2 Eylül 1924 yılında tekrar canlandırılmıştır.

Büyükelçiliğin görev alanları Birleşik Krallık (Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı), Man, Jersey ve Guernsey Adalarıdır.

Birleşik Krallık’ta T.C. Büyükelçiliğine bağlı olarak hizmet veren iki Başkonsolosluk (Edinburg ve Londra) bulunmaktadır. Ayrıca Belfast’ta Fahri Konsolosluk hizmet vermektedir.

Büyükelçilik bünyesinde, aynı binada hizmet veren Silahlı Kuvvetler Ataşeliği, Adalet Müşavirliği, Basın Müşavirliği, İçişleri Müşavirliği ve Ticaret Müşavirliği yer almaktadır. Ayrıca, ayrı binalarda Din Hizmetleri Müşavirliği, Eğitim Müşavirliği, Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Merkez Bankası Temsilciliği hizmet vermektedir. Büyükelçilik nezdindeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği ise Başkonsolosluk binasında hizmet vermektedir.

Kaynak: Brit İş Yaşam TV- https://britisyasam.co.uk/son-dakika-turkiyenin-londra-buyukelciligi-gorevine-osman-koray-ertas-atandi/

. Towntalk
remove_red_eye785

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur