Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE YENİ ELEKTRİK UYGULAMASI !! BU KIŞ FARKLI GEÇECEK

Hashtag

İngiltere’deki elektrik iletim ve dağıtımından sorumlu National Grid, ülke genelinde ev ve işyerlerinde bu kış günde 3 saatlik planlı kesintiler yapılabileceğini duyurdu.

Avrupa’da gaz kıtlığı ve Fransa’daki nükleer santrallerdeki bakım sorunlarının İngiltere’nin elektrik üretimini ve ithalatını bu kış riske atacağı bildirildi.

Avrupa’dan elektrik ithal edilememesi durumunda İngiltere’nin elektrik tedarikinin nasıl etkilenebileceğine yönelik iki senaryoya yer verilen raporda ilk senaryoya göre, kömür ünitelerinin kullanılması ve talep esnekliği hizmetinin devreye alınması planlandı. Bu kapsamda kurum, çeşitli kuruluş ve şirketlerin çalışma saatlerini yoğun tüketimin olduğu saatlerden daha az tüketimin olduğu saatlere kaydırması çağrısında bulundu. Bu önlemlerin alınmaması durumunda, rüzgardan elektrik üretiminin de azalma ihtimali bulunan soğuk kış günlerinde bazı tüketicilere kısıtlı sürelerle ve kontrollü şekilde elektrik kesintisi uygulanması muhtemel olduğu kaydedildi.

İkinci ve kötü durum senaryosunda ise Avrupa’da enerji krizinin tırmanması, İngiltere’de gaz tedarikinin azalması ve Avrupa’dan elektrik ithalatı yapılamamasının ülkedeki elektrik tedarik marjlarını iyice düşüreceği ve günlük üç saatlik sürelerle uygulanabilecek kesintilere yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Kaynak: Londra Gazetesi- https://londragazete.com/ingiltere/257176/bu-kis-ingilterede-gunde-3-saat-elektrik-kesintisi-uygulanabilir/

. Towntalk
remove_red_eye819

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur