Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'YA İLK KEZ GELENLERE KÜLTÜR ŞOKU YAŞATAN 4 ŞEY !

Hashtag

1- SINIRSIZ REFİLL

Amerika'da yeme içme ve restorant kültürü tamamen ayrı bir dünyadır.

Gittiğiniz cafe ve restorantların büyük çoğunluğunda sipariş ettiğiniz içeceği ücret ödemeden dilediğiniz kadar yenileyebilme (refill) imkanı bulabilirsiniz. O yüzden garson kahvenizi kaç sefer yenilerse yenilesin hesapta bir fincan kahve hesabı görürseniz şaşırmayın.

2- BÜYÜK PORSİYONLAR

Diğer çoğu şeyi gibi Amerika'nın porsiyonları da bir hayli büyüktür. Mesela Türkiye'de yada Avrupa'da büyük boy sayılan yiyecek ve içecekler Amerika'da genellikle orta boya denk düşer. Haliyle ''Pardon ben büyük boy istememiştim'' tarzı çıkışlar yabancılar arasında bir hayli yaygındır.

3- FİYAT ETİKETLERİNE VERGİLERİN DAHİL OLMAMASI

Herhalde Amerika'lı olmayanların en sinir olduğu şeylerden biri budur. Fiyat etiketlerine bakıp aldığınız bir ürün için kasada daha fazşa ücret talep edildiğini fark edersiniz, çünkü etiket fiyatlarına vergiler genellikle dahil değildir.

4- ACAYİP EVCİL HAYVANLAR

Evcil hayvan konusunda kedi, köpek, muhabbet kuşundan ötesini zar zor gören bir ülkeden geliyorsanız sıkı durun. Amerika'da bunlara ek olarak son derece egzotik hayvanların evleri süslediğini görebilirsiniz. Özellikle yolunuz Florida'ya düşerse evcil timsahi (!) olan insanlarla karşılaşmanız mümkündür.

Kaynak: https://www.facebook.com/callutku

. Towntalk
remove_red_eye795

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur