Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GEÇİLİYOR !!!

Hashtag

ABD’de yaz saati uygulaması 6 Kasım yerel saatle 02’de sona erecek ve saatler 1 saat geri alınacak. Uygulama ABD’deki pek çok eyalette geçerli ama uygulanmayan eyaletler de var.

ABD’de 2022 Yaz Saati uygulaması 6 Kasım saat 2’de sona eriyor. Saatler bir saat geri alınacak ve teoride fazladan bir saat daha fazla uyuma söz konusu olacak.

Günler kısalmaya devam ediyor. 2023 Mart’ının ikinci haftasına kadar akşam 6’dan sonra gün batımı görmeyeceğiz.

Güneş Newark’ta 5 Kasım’da 17:48’de batacak. Yaz Saati Uygulaması sona erdikten sonra gün batımı bir saatten daha erken 16:47’ye kayacak.

Gün ışığı miktarı Aralık ayına kadar her gün daha az olmaya devam edecek. Ardından 21 Haziran 2023’te yaz gündönümüne kadar günlerin uzunluğu artmaya başlayacak.

Milyonlarca insan Kasım ayında işten eve çoğunlukla veya tamamen karanlıkta seyahat ederken, sabah işe gidişleri daha fazla gün ışığı içerecek.

Saatler resmi olarak Kasım ayının ilk Pazar günü sabah saat 2’den sabah 1’e dönmüş olacak.

Yaz Saati Uygulaması 13 Mart 2022 Pazar günü başlamıştı.

Hangi eyaletlerde uygulanmıyor?

Hawaii ve Arizona’nın çoğu Yaz Saati Uygulamasına uymuyor. Zaman değişikliği, Porto Riko, Guam, Amerikan Samoası ve ABD Virgin Adaları’nın ABD topraklarında da gözlemlenmiyor.

On yedi eyalet, Yaz Saati Uygulamasını kalıcı hale getirmek için yasalar çıkardı. Kaliforniya’daki seçmenler, yıl boyunca Yaz Saati Uygulamasına izin vermek için oy kullandılar. Ancak bu değişiklikler federal onay gerektiriyor.

Mart ayında ABD Senatosu, saatleri yılda iki kez değiştirmeye son verecek olan Güneş Işığından Korunma Yasasını kabul etti. Tasarı yine de ABD Temsilciler Meclisi’nde takılı kaldı.

Kanada’daki bir avuç eyalet – Saskatchewan ve Yukon’un çoğu, British Columbia’nın bazı kısımlarında ve kuzeybatı Ontario’da iki toplulukta olduğu gibi kalıcı gün ışığından yararlanma uygulamasını benimsedi.

Yaklaşık 70 ülke Yaz Saati Uygulaması kullanılıyor. Kuzey Amerika’nın çoğu, Avrupa ve Güney Amerika ve Yeni Zelanda’nın bir kısmı buna bağlı kalırken, Çin, Japonya, Hindistan ve diğer çoğu ülke buna uymuyor.

|

|

Kaynak: https://theanatoliapost.com/abdde-yaz-saati-uygulamasi-sona-eriyor/

. Towntalk
remove_red_eye655

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur